• 31-12-2016
  • 3922
  • 1
Yılmaz06 Yardım İstiyor!

Motorun Çok Bağırması

  • Ankara
  • 1998 Opel Astra F

Merhaba Ustam,

Benim sorunum 3500 devirde 125 km geçtiğinde motor sesinin çok çıkması. Şahsen benim hoşuma gidiyor ama arkadaş çok çıkıyor motor sesi dedi. Sizce neden olabilir ve sıkıntılı bir durum mu var? Şimdiden cevap için teşekkürler.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle hava filtrenizi kontrol edin. Filtre kirli ya da hava giriş hortumu yerinden çıkmış olabilir. Filtrenin kutuya tam oturmuş olmasına dikkat edin. Hava giriş hortumunda yırtık varmı kontrol edin. Motor çok bağırdığı halde araba beklenildiği gibi gitmiyorsa debriyaj kaçırıyor, baskı balata bitiyor olabilir. Motor da sesle birlikte titreşim, sarsıntı varsa motor kulaklarına da baktırın.

1 Yorum

Avatar
Mehmet Çot
04-01-2017 | Osmaniye

Aracım sabahları veya soğukken çalıştırdığımda benzinde çalışıp gaza geçiyor. Tekrardan benzine atıyor. Araç belli bi dakikadan sonra yani yaklaşık 20 25 dk bekledikten sonra gaza geçiyor ama ilk çalıştığında benzinle çalışıp gaza geçiyor ve ikaz yanıyor. Bilgisayara bağlatıyorum gaz basınç sensör diye bi hata çıkıyor sildiriyoruz hatayı tekrar soğukken çalıştığında yine aynı hata veriyor. Sebebi ne olabilir sizce araç Fiat Maria sıralı sistem.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.