• 07-01-2017
  • 3271
  • 0
Deleverli Yardım İstiyor!

Yağ Yakma Sorunu

  • Kars
  • 2004 Opel Vectra C

İyi çalışmalar,

Şimdiden teşekkürler benim sorunum aracımın triger kayışı koptu. İlk başta anlamadığımdan birkaç defa marşa bastım çalışmayınca ustaya götürdüm. Triger setini ve subapları değiştirdi. Üç yüz km kullanmıştım ki yağ gösterge lambası yandı. Yağ eksilmişti yaklaşık bir litre ilave ettim. Yağ seviye çubuğundan kontrol ettim maksimum seviyedeydi. Sonra 150 km kullandım tekrar yağ göstergesi yandı. Yağ seviye çubuğundan kontrol ettiğimde yağ seviyesi minimum seviyesinin çok altındaydı. Bu sorunuma ne yapabilirim? Önerilerinizi bekliyorum tekrar teşekkür ederim.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracın yağ yakıp yakmadığını anlamak için egzozdan çıkan dumanın rengine bakınız. Yağ yakan aracın egzozu mavimsi ve koyu renkte bir duman çıkarır. Ayrıca motor kapağını açtığınızda üfleme yapar. Trigeri değiştiren usta sente ayarını olması gerektiği şekilde yapmalıdır. Sente ayarı bozuksa motor düzensiz çalışır, çekişten düşer, yağ yakar ve çok ciddi sorunlara yol açar. Ayrıca piston segmanlarından ya da subap lastiklerinden motora yağ kaçırıyor olabilir. Her silindir için kompresyonu ölçtürerek sorunu anlamak mümkündür. Durum ciddidir ve aracı bu şekilde kullanmadan bir an önce iyi bir ustaya göstermeniz gerekir.

Not: Tabii ki bu ihtimalleri değerlendirmeden önce olası yağ kaçaklarını gözlemlemek lazım.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.