• 09-01-2017
  • 5317
  • 1
Ahmet06 Yardım İstiyor!

Araç LPG İle Birlikte Benzin Yakar mı?

  • Ankara
  • 2012 Honda Crv 2.0 150bg

Merhaba Ustam,

Benim aracım sıralı sistem motor ısınıp benzinden LPG'ye geçtikten sonra LPG ile yola çıktığımda sanki benzinle yola çıkmış gibi benzin göstergesi düşüyor ama araç LPG'de. Sizce sıkıntı ne olabilir? Gaz ile LPG aynı anda kullanıyor olabilir mi? Hayırlı işler.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracın yaz aylarına nazaran soğuk kış günlerinde bir miktar daha fazla benzin harcaması normaldir. Motor daha geç ısındığından LPG'ye geçiş süresi de uzamaktadır.

Araç ya LPG kullanır ya da benzin. İkisini aynı anda kullanmaz. Sistem de montajdan kaynaklı bir hata yoksa kalibrasyondan kaynaklanan bazı durumlarda araç benzine atabilir. Bunun en bilineni LPG geçiş süresinin uzun olması ve yüksek devirlerde benzine atmasıdır. Aracı bilgisayara bağlatıp ayarlarını gözden geçirtiniz. RPM (motor devri) ayarı düşük olabilir. Bu durumda araç düşük devirlerde benzine geçer. Sıcaklık ayarlarına da baktırınız.

Yanlış enjektör ve nozül seçimi, regülatör basınç ayarının yapılmaması, map arızası, 8mm bakır boru kullanılacak yerde 6 mm kullanılması gibi sorunlar da benzine atma sebebidir.

Yazılım sorunları için aşağıdaki örnek resmi inceleyebilirsiniz.

Stefanelli LPG Ayar

1 Yorum

Avatar
Süleyman
03-10-2018 | Samsun

Ben 2000 model crv alınca LPG de giderken benzinin bittiğini gördüm. Birkaç ustaya gittim sonuç alamadım en sonunda benzin pompasına role taktırdım. Araba LPG ye geçince benzin pompası duruyor. Önceden 100 TL tüp alınca 50 TL benzin alıyordum. Şimdi ise 900 TL tüp harcıyorum 50 TL benzin gidiyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.