• 13-01-2017
  • 2232
  • 0
Cengiz Yardım İstiyor!

Benzinden LPG'ye Geçerken Stop Etme Sorunu

  • Kapaklı
  • 2006 Hyundai Admira

Merhaba,

Benim sorunum enjektörüm arızalıydı. Aynı marka enjektör aldım şimdi ilk çalıştırmamda benzinden LPG'ye geçişte stop ediyor. Bir süre benzinde gittikten sonra (yaklaşık 10 kilometre) LPG'ye alıyorum sorunsuz geçiyor. Hiç anlaşılmıyor bile geçtiği. Eski enjektörde yapmıyordu. Yeni enjektörü takınca gaz ayarı yaptırdım. Isı sıcaklığı ayarını karıştırmış olabilir mi ondan şüpheleniyorum. Çünkü bu sorun enjektörü değiştirdikten sonra oldu. Yoksa kalorifer peteğimi tıkalı veya termostatmı arızalı bir akıl verirseniz çok memnun olurum. Burdaki ustalara artık güvenim kalmadı. Sadece para almak için olmadık yerlerden arıza tespiti yapıyorlar. İnanın parasında değilim sorunu çözseler. Artık sizin gibi değerli ustalardan öneri alıp öyle müdahale ettireceğim. Karambole söktürmeyecem sağını solunu.

Saygılarımla

Uzman Görüşü

Merhaba Cengiz Bey,

Aracın LPG'ye geç geçmesi eğer mekanik bir sorun yoksa yazılım ayarlarından kaynaklanmaktadır. Ayarları tekrar kontrol ettiriniz.

Yaşadığınız sorunun enjektör değişiminden sonra ortaya çıkması dikkati buraya toplamaktadır. Öncelikle değişen enjektör neden bozuldu? Ömrünü tamamladıysa diğer enjektörlerin de vadesi dolmuş olabilir. Aşırı kir, yağ, vb. sebeplerle reçineleşmiş ve kullanılamaz hale geldiyse yine aynı sorun diğer enjektörlerde de olabilir. Enjektörlerinizin tümünü kontrol ettirin ve temizlettirin. Temizlenebilir özellikte değilse değiştirmeniz gerekebilir. Arızalı enjektörler rölantide dalgalanma, tekleme, stop etme, benzine atma gibi arızalarla kendilerini belli eder. Sadece motor soğukken değil, motor ısındıktan sonra da problemler devam eder.

Peteklerin tıkalı olması, termostatın bozuk olması gibi saydığınız sebeplerde motor suyunun geç ısınmasına sebep olacağı için stop etme sorununa yol açabilir. Sorunun buradan kaynaklandığını düşünüyorsanız aracın hararet ibresini ve kaloriferin üflemesini kontrol ediniz. Hararet normal değerlerde yükseliyor ve kalorifer sıcak üflüyorsa bu aşamayı eleyebilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.