• 28-01-2017
  • 5574
  • 1
Selim Yardım İstiyor!

Benzinli Araca Dizel Yağ Koymak

  • Sakarya
  • 1998 Mercedes E200 Kompressor 186 hp

Saygıdeğer ustam,

Mercedes E200 kompressor aracımın yağını değiştirdim. Castrol Turbomax 10w40 diesel motor yağı doldurduğunu farkettim. Araç benzinli. Adamı uyardım bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Aracıma bir zararı olurmu napmalıyım ? Bir dahaki değişimde ne tür bir yağ kullanmalıyım? Teşekkürler.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Başımıza ne gelirse yaptığı hatasını "birşey olmaaaaz" diye geçiştiren, işi bilmeyen ustalardan geliyor. Keşke olayı biraz daha ciddiye alıp, tutanak tutturup şikayette bulunsaydınız. En azından ileride doğacak sorunlara karşı önlem almış olurdunuz. Motor üreticisi ne öneriyorsa o yağ kullanılır. Benzinli ve dizel otomobillerde aynı değerlere sahip yağ kullanılabilir ama sizin araca kamyon, otobüs gibi ağır vasıtaların yağı koyulmuş.

Yanlış yağ koyulması motorun hareket kabiliyetini kısıtlar. Motor içerisinde aşınmalara yol açabileceği gibi, ısının artmasına ve performansın düşerek aracın daha fazla yakmasına sebep olur. Uygun olmayan yağ çabuk bozulur. Viskozite değerleri farklı olduğundan subaplara, pistonlara zarar verir.

Aracınıza 5,5 Litre Castrol EDGE 0W-40 A3/B4 yağ koyması gerekirdi. Bir an önce aracınızın yağını değiştirmeniz önerilir.

1 Yorum

Avatar
Cihan
23-01-2018 | Merkez

Bencede bişey olmaz bu uzman olayı çok büyütmüş üzerinde benzinli ve dizel araçlar için der zaten

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.