• 24-03-2017
  • 5030
  • 1
Kaan Yardım İstiyor!

Atikfast mi Microfast mi Taktırayım?

  • Ankara
  • 1998 Rover 216 si 1.6 110 bg

Ustam öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. 1998 Rover 216 si 1.6 110 bg aracıma lpg taktırmak istiyorum. Piyasada birçok marka var ancak bu Avrupa lpg kitlerinin fiyatları 2000 tl den başladığından dolayı bağlatmak istemiyorum. Pek çok usta ile görüştüm bazıları Atiker atikfast bazıları ise Atiker microfast olabileceğini söyledi. Atikfast diyen microfast olmaz, microfast diyen atikfast olmaz diyor. Kafam çok karıştı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Her iki kitte aracınıza uyum sağlar ve çalışır. Sadece yazılımları farklıdır. Her iki modelin de OBDII destekli ve desteksiz kitleri vardır. Aracınızın modeli itibari ile OBD desteğinin çalışmayacağını düşünen ustalar size OBD'siz kit önermiştir. Diğer yandan tam tersini düşünen ustalar OBD'li kit tavsiye etmiştir. Size ellerinde ne varsa onu sunmuşta olabilirler. OBD desteği olan kitin kullanılmasında fayda vardır. OBD aktif edildiği taktirde aracınızla daha uyumlu çalışır. Oluşacak sorunlara müdahale etmek kolaylaşır.

OBD'yi aktif hale getirmeden de aracı kullanmak mümkündür. O zaman da ödediğiniz fiyat farkı bir işe yaramayacak. OBD'li kit montajı yapacak ustaya OBD'nin aktif edilip edilmeyeceğini sorun. Aksi taktirde aradaki 200 TL fiyat farkını ödemeyeceğinizi belirtin. Atiker merkez ile görüşerek OBD'li kitin aracınızda sorunsuz çalışıp çalışmayacağını öğrenebilirsiniz. Ankara Bölge Distribütörü Üstün Otogaz ile görüşüp daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

1 Yorum

Avatar
Sami
08-07-2020 | Ankara

99 model reno 19 1,6 enjeksiyonlu araca tüp taktıracam atiker hangi modeli olur acaba?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.