• 28-03-2017
  • 6014
  • 5
Derviş Sevgi Yardım İstiyor!

Kalos Klima Açıkken LPG'de Stop Ediyor

  • Adana Kozan
  • 2006 Chevrolet Kalos 1.2 HB

2009 yılında taktırdığım Aldesa Sıralı Sistem LPG'de aracım klima çalıştığı zaman debriyaja bastığım zaman stop ediyordu. Bir kaç yıldan beri klima çalışmadığı halde yine stop etmeye başladı. Sorunu bir türlü çözemedik. Bu arada yakıt da çoğaldı.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Sorun tamamen ayarlardan ve montaj işçiliğinden kaynaklanmaktadır. LPG taktıran 1.2 Kalos'ların çoğunda klima açıkken LPG'de stop etme, devir düşmesi, ani hızlanmalarda silkeleme gibi durumlar yaşanmaktadır. Sorunun yaşanmaması için enjektörlerin konumu, hortum boyları ve takılan nozüllerin çapı çok önemlidir. Aracınıza takılan sistem yazılımından cut-off değerlerinin daha yükseğe ayarlanması gerekir. Aldesa'nın yazılımından bu duruma müdahale edilebilir mi bilmiyorum. Gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde araç cut-off durumuna geçerek enjektörlere LPG akışını keser. Klima açıkken motora ekstra yük bindiğinden stop etme durumu gerçekleşir.

5 Yorum

Avatar
Nihat
12-09-2023 | İstanbul

Kalos 1.2 benzinli aracım var LPG yok. Araç da titreme var vites de giderken silkeleme yapıyor sonra toparlıyor ama sorun ne anlamadım arıza ışığı yanmıyor. Ayrıca 1 haftadır stop etme başladı klima açıkken yada ilk çalıştığında beklerken, yolda giderken klima kapalı durumda yine stop etti yeni başladı. Aynı arızaları yaşayan yada anlayan var mıdır?

Avatar
Orhan Özdilek
26-02-2018 | Sivas

Chevrolet Kalos 1.2 yolda giderken vites düşürürken yani 4 ten 3 e geçerken stop ediyor gider haldeyken gaza tekrar basınca sallanıyor ve gitmeye devam ediyor ayrıca sigorta atma sorunu var Sivas’ta bulamadılar bi önerisi olan varmı?

Avatar
Rıza
18-11-2017 | Zonguldak

Sorun tamamen montajla ve lpg ayarı ile alakalı. En birinci neden enjektör hortumlarının uzun olması. Hortumları kısaltmak ve lpg ayarı yapmadan önce lft ve sft değerlerini sıfıra yakına ayarlamak ve tam bir lpg ayarı yapmak sorunu yüzde doksan çözecektir. Şahsen ben benim Kalos'da da olan bu sorunu bu şekilde çözdüm uzun uğraşlar sonunda.

Avatar
Mehmet
10-09-2017 | Bursa

Aynı sorunu ben de yaşadım. Van'da bir usta çözmüştü o zaman Atiker'in programında bir ayar yaparak çözmüştü. Lakin şimdi aynı sorunu tekrar yaşıyorum. Çünkü filtre değiştirirken yazılımı güncellediler. Van'daki ustanın yaptığı ayar bozuldu. Şimdi bulamıyorlar. Kısaca araçta herhangi bir parçada problem yok sorun kesinlikle lpg programımdaki ayarlarda. Ama ustanın nasıl ve ne yaptığını bilmiyorum. Bursa'daki usta da bilmiyor.

Avatar
Ali
14-04-2017 | Antalya

O sorunla bende baya mücadele ettim. Sonuç olarak aracı rölantideyken benzine geçmesinde çözdük. Lpg taktırdığın yere bunu söyleyip bu şekilde ayar yaptırırsan klimada bile sorun yaşamazsın. Bu şekilde kullanışta normal benzini yakıtından ayda yaklaşık 3lt fazla yakıyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.