• 30-03-2017
  • 6125
  • 2
Sahindal Yardım İstiyor!

Sıfır Araca LPG Ne Zaman Kaç Bin Km de Takılır?

  • Mersin
  • 2016 Ssangyong Tivoli

Merhabalar,

Arabamı bayiden 2 hafta önce aldım. LPG taktırmakta sıkıntı olurmu motorda aksamlarında problem yaşatırmı size danışmak istedim. Bayiye sorduğumda LPG yi orjinal ustalarına taktırırsanız garantiyi etkilemez sıkıntı olmaz ama 5 bin km den sonra tavsiye ettiler. Sizce illaki bu km yi görmesi gereklimidir? Marka olarak Lovato'yu önerdiler. Teşekkürler..

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Aracınız Euro VI normlarında, çok nokta enjeksiyonlu 1.6 CVVT 128 Hp bir motora sahip. CVVT motorlar LPG'ye uyumludur ancak Euro VI normlarına sahip bir motorda kullanıma bağlı 50-100 bin kilometrede subap erimesi sorunu görülebilir.

Sıfır araçlarda, motor ekipmanlarının birbirlerine alışmasını sağlamak için rodaj yapmak gerekir. Bu dönemde bir kaç kez yağ değişimi yapılarak, sürtünmeden kaynaklı sıfır motor içindeki çapakların ve metal parçacıkların dışarı atılması sağlanır. Bu dönemde araç mümkün mertebe düşük devirlerde kullanılmalıdır. 5 bin kilometre LPG takılmaması öngürülse de 1000-1500 km. de yağ değişimini de yaptırarak LPG sistemi taktırmanızda sakınca yoktur.

2 Yorum

Avatar
Nedim Önal
18-04-2017 | Mersin

2017 model Renault yeni megan benzinli sıfır araç aldım araç 4 enjeksiyonlu 4 .... Nissan juke motorlu olduğu söylendi. Bu araca en yuğun sistem hangisi olduğu konusunda bilgilerinizi rica ederim.

Avatar
Sahindal
06-04-2017 | Mersin

Teşekkürler bilgileriniz için..

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.