• 30-03-2017
  • 7244
  • 0
Akyıldız Yardım İstiyor!

LPG Tankının Fazla Gaz Alması

  • Ankara
  • 2000 Ford Focus

Aracımda 40'lık LPG deposu var. En son gaz aldığımda tamamen bitti ve fulledim 48 litre aldı. Ayrıca aracım çok fazla yakmaya başladı sorun olur mu?

Uzman Görüşü

Merhaba,

40 Litre LPG tankının 48 Litre gaz alması normal bir durum değildir. Güvenlik gereği şamandıra üzerindeki valfin 32-33 Litre'de gaz alımını durdurması gerekir. Şamandıra attıktan sonra küsuratı düzlemek için dahi olsa gaz basılmamalıdır. Öncelikle şamandıranızı kontrol ettirin. Yakıt alımı yaptığınız istasyonu değiştirin.

Bazı istasyonlar hile olarak pompanın basıncı ile oynarlar. 10-11 bar olması gereken pompa basıncı arttırılarak, depoya gaz gitmediği halde fazla basınçla sayaç daha çok gaz verilmiş gibi işlem yapar. Bir diğer hile yöntemi ise; bazı akaryakıt istasyonları gazın ısısını 15 derecede sabit tutan ATC makinesini sıcak havalarda kapatır. Isınan gaz genleşir ve depoya gaz ile birlikte hava da girer. Pompada 48 litre gaz satıldığı görünmesine rağmen aslında aldığınız gaz 42 litredir.

Böyle bir hile yöntemine maruz kalmışsanız olmayan gazı yaktığınızı sanabilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.