• 08-05-2017
  • 5074
  • 0
Fatoş Yardım İstiyor!

Motor Terlemesi Sorunu

  • Antalya
  • 2006 Citroen C4

Selam,

Benim arabam C4 2006 1.4 benzinli ve LPG'li Citroen. Bundan 4.5 ay önce aracımın suyunu kontrol ederken su takviyesi yaptım ama malesef kapağı tam kapatamamışım ve aracım conta dedikleri şeyi yakmış. Neyse aracı verdik bir tamirci arkadaşa üst kapak dediği şeyi değiştirdi. Ama nedense 1 ay geçmeden aracımın motor kısmında yağlanma var önceleri yoktu. Aracı yıkamaya verdim motor dahi her yerini yıkattım. Yıkamadan aldığımda tertemiz eskisi gibi tertemizdi bir hafta bindim tekrar motor etrafı yağlanmış. Çok pis bir görüntü var garajımda sadece bir iki damla yağ izi vardı neden acaba arabamı yapamadılar mı anlayamadım yardımcı olurmusunuz.

Uzman Görüşü

Merhaba Fatoş Hanım,

Öncelikle geçmiş olsun. Eğer araç susuz kalmış ve hararet yapmışsa! conta yanması dediğimiz olay gerçekleşir. Aracınızın motorunda oluşan yağ kaçağı işçilikle ilgili bir sıkıntıdan kaynaklanıyordur. Üst kapak ile motor bloğu arasında ki (silindir kapak contası) contadan yağ kaçırıyordur. Bu conta yanma odası içerisindeki gaz, soğutma suyu ve motor yağı gibi maddelerin birbirine karışmasını önlemektedir. Tek yönlü olan conta, doğru bir şekilde yağlama ve su kanallarının üzerine monte edilmelidir. Conta değişimi yapıldıktan bir kaç hafta sonra motor üst kapağı saplama ve civataları tekrar ikinci bir sıkmaya tabi tutulmalıdır.

Conta tek kullanımlıktır. Eğer hatalı conta değişimi yapılmışsa, kapak tekrar söküldükten sonra mutlaka yenisi ile değiştirilmelidir. Ezilen conta tekrar kullanılamaz.

Yağ çubuğundan aracınızın yağ seviyesini sürekli kontrol edin. Motoru yıkattıktan 1-2 gün sonra tamiri yapan ustaya aracı tekrar götürün ve kontrol ettirin.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.