• 16-05-2017
  • 4309
  • 1
Ali Yardım İstiyor!

LPG'de Düşük Devirlerde Silkeleme Problemi

  • Kütahya
  • 2009 Volkswagen Jetta 1.6

Merhaba,

Aracım Volkswagen Jetta 1.6. Aracıma 10.000 km önce Gasitaly marka LPG kiti taktırdım. Aracımda LPG montajından 1.000 km sonra düşük devirlerde (1500-2000) silkeleme sorunu başladı. Benzinde yapmıyor fakat LPG'de yapıyor. LPG montajını yapan yer LPG ile ilgili olmadığını söyledi. Bende internette yaptığım araştırma neticesinde ateşleme bobini, buji ve buji kablolarını değiştirdim. (Bujiler tek tırnaklı iridyum bujiler). Fakat silkeleme halen devam ediyor. Aracım otomatik vites olduğu için vites değişim devir aralığına pek müdahale edemiyorum. Aracım şu anda 150.000 km de. Uzman görüşünüz nedir? Beni yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınızın bilgisayara bağlanıp kontrol edilmesi gerekir. Düşük devirlerde silkeleme sorununa birçok etken yol açabilir. Şikayetiniz üzerine montajı yapan ustanız ayarları ve filtreleri kontrol etmiştir diye düşünüyorum. Enjektör tıkanıklıkları ya da arızaları, boğaz kelebeğinin kirli olması, regülatör arızaları, ateşleme ile ilgili sorunlar, hortum yırtıkları ya da kelepçelerin gevşek olması soruna neden olan diğer etkenlerdir.

 

1 Yorum

Avatar
Ali (Araç Sahibi)
06-06-2018 | Kütahya

Sorun lpg enjektör süresiyle ilgiliymiş. Enjektör nozul çapını arttırıp Lpg enjektör süresini biraz kısaltınca tüm sorunlar çözüldü. Çözümü yazmak istedim çünkü aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar gereksiz yere ateşleme tertibatlarını değiştirmek zorunda kalıyorlar.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.