• 23-05-2017
  • 18918
  • 2
Hanife Yardım İstiyor!

LPG'ye Uyumlu En İyi Avrupa Araçlar Hangileridir?

  • İstanbul
  • - - -

Merhabalar,

Konu hakkında çok bilgim olmadığından yardımınızı isteyeceğim. Otomatik araç alacağım fakat yakıt konusunda tedirginim. Bu yüzden alacağım araç benzinli olacağından LPG düşünüyorum. LPG'ye en uyumlu, yıllarca sorunsuz kullanabileceğim Asya değilde Avrupa arabaları hangileridir? Önerilerinizi bekliyorum.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracın motor yapısına uygun kit seçilirse ve kaliteli bir işçilikle, düzgün bir montaj yapılırsa tüm araçlar LPG'ye dönüşebilir. Dönüşebiliyor olması tamamen orijinali ile aynı olacağı anlamını taşımasın. Bazı modellerin dönüşümünde ekstra işçilik ve malzeme gerekebilir. Renault, Ford, Volkswagen, Opel, BMW, Mercedes en az sorun yaşanan Avrupa araçlar arasında sayılabilir.

Buna rağmen LPG dönüşümü sonrası bazı aksaklıklar görülebilir. Yol bilgisayarının tüketim değerlerini yanlış hesaplaması, özellikle turbo araçlarda yüksek devirlerde benzine atması, Fransız araçlarda benzin ibresinin aşağı düşmesi (ekstra benzin resetleme modülü takılmalı), aracın yükte ve yokuşta az da olsa çekişten düşmesi, Euro5 ve üzeri emisyon değerlerine sahip motorlarda supap erimesi görülmesi gibi.

2 Yorum

Avatar
Uğur
10-09-2017 | Hatay

Lpg uyumlu araç Toyotalardır. Şanzımanda cvt dir. Uzun araştırmalar sonucunda hem otomatik oluşu hemde lpg uyumu konusunda Corolla ya karar kıldım. Sıfır aldım.

Avatar
Mahmut
01-06-2017 | İstanbul

Alacağınız araç üst sınıf, yüksek beygir, olağandışı bir motora sahip değilse tüm Avrupa araçlar LPG'ye uyum sağlar. FSI, TSI, GDI motorlardan uzak durun. Bunları alırsanız da LPG taktırmadan binin. Zaten az yakan araç bunlar. Fransız araçlarda da ekstra PSA modülü takılması gerekiyor. Volkswagen, Opel, Ford bunlara bakın bence.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.