• 28-10-2017
  • 6660
  • 4
Sacu Yardım İstiyor!

Araç Boşa Atınca Stop Ediyor

  • Kayseri
  • 2007 Hyundai Era

Selamlar ustacım,

Aracıma AKL marka LPG sistemi takıldı ve sorun başladı. Önceki sistemde bu sorun yoktu. Sorunum araç ısınınca ışıklarda boşa atınca stop ediyor. Gazcıya götürdüm ayar yaptı. Ama içim rahat etmedi özel servise götürdüm. Ve çıkan sorunlar şunlar:

1 - LPG enjektör milisaniyeleri bozuk

2 - LPG zengin karışım mevcut

3 - LPG full zengin çalışıyor

Özel servis nozullar değişecek dedi bu araca uygun nozul gelecekmiş. Bunlar yapılınca sorunum gider mi sizin düşünceleriniz nedir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle AKL aracınız için en ideal markalardan biridir. Sorununuz sistemden değil işçilik hatasından kaynaklanıyor.

Zengin karışım demek, yanma odasına giden yakıtın fazla havanın ise az olması demektir. Nozul çapları gereğinden büyük kullanılmışsa enjektörler yanma odasına fazla LPG püskürtür. Bu durum zengin karışıma yol açar ve sistem ayar tutmaz. Ayrıca aracın çok yakmasına sebep olur. Nozül çaplarının küçük olması da fakir karışıma yol açar. Yani hava çok, yakıt az olur ki o zamanda araçtan randıman alamazsınız. En iyi performansı almanız ve en yüksek tasarrufu elde edebilmeniz için ideal karışımı yakalamanız gerekir.

Taktırılan sistem OBD'li ise nozul çaplarının büyük olması bu durumu etkilemez. Çünkü gerekli olan yakıt miktarını ECU ayarlıyor ve enjektörlere gönderiyor. (Küçük olursa sorun olur.) 2 mm nozul çapı idealdir.

Ustanız nozulleri değiştirdikten sonra tekrar ayar yaptırın. Muhtemelen sorununuz düzelecektir.

 

4 Yorum

Avatar
Tamer
01-03-2023 | Ankara

2008 Era var. Boğaz kelebeği, rölanti motoru, krank sensörü, buji, buji kablosu değişti. Motor yine de stop ediyor benzinde ve gazda acil yardım lütfen.

Avatar
Seydolu
16-06-2021 | Ankara

Aynı sorun benim aracımda da var.

Avatar
Tarık
24-09-2018 | İzmir

Merhaba arkadaşlar. Benim aracım da 2008 Era. Aynı sorun bende de oluyor. Aracımda özellikle şehir içi trafikte boşa alınca ya da debriyaja basınca birden stop ediyor. Bazen de gaz ibresi kendi kendine gaz veriyor rolantideyken. Benzinde aynı şeyi yapmıyor. Gaz ayarından olabileceğini söyledi ustam. Ama gaz ayarını yapmama rağmen yine aynı sorun devam ediyor. Aracımdan memnunum ama bu sorunun çaresini bulamadım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Avatar
Can
12-05-2018 | Samsun

Merhaba arkadaşlar. Aracım 2008 Era. Aracım kendi kendine devire kalkıyordu bir zaman sonra normale dönüyordu. Gaza geçtiği zaman boşa atınca stop ediyor bazen ibre hemen hemen sıfırlıyor sonra normale dönüyor ama bazen olmadık yerde stop ediyor. Ustaya gittim. Boğaz kelebeğini ve diğer ekipmanları temizledi katkı koyduk bir süre benzinde kullan dedi düzeldi ama gazda yine stop ediyor. Gazcı ayarlar normal dedi katkı koydu filtreyi değişti maalesef yine aynı. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.