• 29-10-2017
  • 3763
  • 1
Mevlüt Yardım İstiyor!

4. Silindir Arıza Veriyor

  • Sakarya
  • 2012 Hyundai Accent Blue 1.4 Benzin-LPG

2012 model Accent Blue 1.4 LPG'li araçta motor arıza ışığı yanıyor. 4. silindir arıza gösteriyor. Motorcu kompresörü ölçtü, baktı "sıkıntı yok, yakıttandır" dedi. Tüpçü filtreyi değişti "sıkıntı yok" dedi yine yandı. Benzinde de yandı. Sıkıntı ne olabilir acaba? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Teşekkürler

Uzman Görüşü

Merhaba,

Kompresör testinde değerler normal çıktığına göre supaplarda sorun yok demektir. Bu durumda sorunu ateşleme ve yakıt sistemi elemanlarında aramak gerekir. Öncelikle bujileri, kabloları ve ateşleme bobinini kontrol ettirin. Ustanızın dediği gibi kötü yakıttan da kaynaklanabilir. Özellikle 100 bin kilometreyi geçmiş araçlarda zamanla silindir içerisinde kurumlanma oluşabilir. Carbon clean yaptırarak kurumları temizletebilirsiniz.

 

1 Yorum

Avatar
İlkay
18-06-2018 | İstanbul

Silindir arızası nedeniyle ışık yaktı 77bin kilometre de olan 1.4 otomatik 2011 model aracım benzinde çekişinde problem yok yanlız LPG ye aldığımda kalkış, rampalarda ve ani hızlanmalarda kerkinme yapıyordu gaz bitene kadar sıkıştırma yapmadan kullandım yaklaşık 30 litre gaz ile 400km yaptıktan sonra gazı bitirdim ve depoyu tekrar fulledim şuan bir sıkıntı yok ama yinede içim rahat etsin diye ateşleme bujilerini ve bobini kontrol ettireceğim.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.