• 30-10-2017
  • 3290
  • 0
Sait Yardım İstiyor!

Skoda Roomster Prins LPG Dönüşümüne Uygun mu?

  • Ankara
  • 2009 Skoda Roomster 1.2 70 Hp 3 silindir

Merhaba,

Aracım Skoda Roomster 1.2 motor 70HP 3 silindirlidir. LPG dönüşümü yaptırmak istiyorum. Aracım 3 silindirli olduğu için LPG dönüşümüne uygun mudur? Performans kaybı veya herhangi bir olumsuzluk yaşayabilir miyim?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Prins sistemine, LPG dönüşümü yapılablir her araba uygundur.

Aracınız çok nokta enjeksiyonlu, 3 silindir, Euro5 emisyon değerlerinde, 70 Hp (51 Kw)  HTP (High Torque Performance / Yüksek Tork Performans) motora sahiptir. 100 Km. de ortalama şehir içi 8.2 Lt,, şehir dışı 5.0 Lt ve karma olarak 6.2 Lt  fabrikasyon yakıt tüketim değerleri vardır. Güçlü bir motoru bulunmasına rağmen, boş olarak 1200 kg ağırlıkta bir kasaya sahiptir. Maksimum ağırlık 1655 kg kadar çıkabilir. Dolayısı ile biraz hantal bir yapıda seyredebilir. 1198 cm3 hacme sahip, 3 silindir motorun ideal yakıt tüketim değerleri fazladır. Bu değerleri normal bir sürücünün tutturabilmesi zordur. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi yoğun trafiği olan bölgelerde şehir içi 10 Lt. benzin tüketebilir. Dolayısı ile LPG takılmasını hakediyor.

Aracınız, performans değerlerinden hissedilir bir kayıp yaşamaz. Her zaman söylediğimiz gibi motorda %2 oranında bir güç kaybı olabilir. Bunu da rampalar dışında normal kullanımlarda hissetmeniz mümkün değildir.

Aracın 3 silindir olması LPG dönüşümü açısından birşey değiştirmez. Montaja uygundur ve Prins Ecomax, Technomax, Silverline kitlerinden birini taktırabilirsiniz. VSI sistemi bu özelliklerde bir motor için gereksizdir.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.