• 15-11-2017
  • 3374
  • 1
Umut Yardım İstiyor!

Hyundai i30 LPG Uyumu

  • Edirne
  • 2010 Hyundai i30 CW

Aracım 1.6 126 HP DOCH motor otomatik şanzıman. LPG taktırmak istiyorum. Öneriniz ne olur?

Teşekkürler

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınız sizinde belirttiğiniz gibi 1591 cm³ 126 Hp, Euro5 emisyon standartlarında, çok nokta enjeksiyonlu DOHC motora sahiptir. Üstten egzantrikli motorlar OHC (Over Head Cam) olarak adlandırılır. Bu motorların kendi içerisinde SOHC (Single Over Head Cam) ve DOHC (Double Over Head Cam) olarak iki tipi vardır. SOHC motorlar üstten tek egzantrikli, DOHC motorlar ise üstten çift egzantriklidir. SOHC motorlarda genellikle silindir başına 2 supap düşerken (Honda Civic gibi 3 ve 4 supaplı türleride bulunur), DOHC motorlarda her silindirde 4 supap bulunur. Birçok araç markası performans, tasarruf ve sorun çıkarmaması nedeni ile DOHC motorlu modeller üretmiştir.

Özetle, aracınız LPG'ye uyumludur ve bilinen tüm markaları taktırabilirsiniz. Bu seriler fabrikasyon LPG'li sıfır olarak satışa sunuldu. BRC, Landirenzo, Atiker, Lovato, Zavoli, AKL, Landi sistemlerini düşünebilirsiniz.

1 Yorum

Avatar
Demir
21-01-2018 | Sivas

Hyundai accent milenyum kasa 2003 model lx 1.3 arabama tüp taktıracağım motoru shoc motor uyumu nasıl olur randıman alabilirmiyim?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.