• 14-04-2020
  • 2666
  • 1
Sami Yıldırım Yardım İstiyor!

Stop Etme

  • Kahramanmaraş
  • 2005 Hyundai Elantra

Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için teşekkür ederim. Benim aracım sıralı sistem. Resimde de daire içine aldığım boğaz kelebeğinin üstünde bir soket var. Map sensörünün yanında. O soket takılıyken ayağımı gazdan çektiğim an stop ediyor ama o soketi yuvasından çıkardığımda bu defa sadece soğukken stop ediyor ısınınca düzeliyor rölanti ve o soketi yuvasından çıkardığımda motor arıza lambası yanıyor. Bende bu şekilde biniyorum sorun neden olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Bahsettiğiniz soket gaz kelebeği konum sensörüne ait olmalı. Bu sensör gaz kelebeğinin konumunu okur ve ECU'ya iletir. ECU ise gaz kelebeğinin konumuna göre motora yakıt ve hava gönderir. Soketi iptal ettiğinizde arıza lambasının yanması normal bir durumdur. Aracın geç hızlanması, motorun rastgele stop etmesi, gaz pedalına sabit bastığınız halde hızın kendiliğinden artması gibi problemler ortaya çıkabilir.

Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemeniz açısından aracınızı bir an önce kontrol ettirmeniz önerilir.

1 Yorum

Avatar
Mehmet buz
13-03-2021 | Bilecik

1,6 Siena Marea motor sahibiyim araç yolda seyir halinde enjektör ışığı yakıyor ve gaz yemiyor kontağı kapatıp tekrar marş yapınca çalışıyor sorun nerden olabilir?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.