• 02-11-2020
  • 1860
  • 0
Mehmet Yardım İstiyor!

Vites D İken Sarsıntı Oluyor

  • İstanbul
  • 2011 BMW 520d

2011 520d Bmw aracımda gun içinde ilk çalıştığında vites D ye çektiğimde sarsıntı (normalden biraz fazla) oluyor. Aynı anda farklı viteslerde hissetmiyorum. 20-30 km kullandığımda tekrar çalıştırırsam eskisi kadar olmuyor. Şanzıman yağını yeni değiştirdim (1000-1500 km oldu). Bu sarsıntı neden olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Otomatik vites araçlarda parktan veya boştan çıkarken hafif bir sarsıntı olması normaldir. Şiddetli bit sarsıntı ise bir sorun olduğunu gösterir. (CVT şanzımanlarda ise farkedilmeyecek derecededir.) Bu sarsıntıların sebebi genellikle yağın kalın, kirli veya eksik olmasından veya aşınmış bileşenlerden kaynaklanır. Şanzıman yağını değiştirmeden önce aynı problem var mıydı? Eğer yağ değişiminden sonra problem meydana geldiyse aracınızın şanzımanına uygun yağ konulduğundan emin olunuz. Eğer yağ ile ilgili bir problem yoksa motor ve şanzıman kulaklarını kontrol ediniz. Hasarlı ve gevşek kulaklar harekete hazır bir aracın daha güçlü ve sarsıntılı olmasına neden olabilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.