• 22-03-2024
  • 226
  • 0
Tayfun Yardım İstiyor!

Yağ Çubuğu Yerine Tam Oturmuyor

  • Manisa
  • 2011 Dacia Duster

Aracım Dacia Duster 1.5 DCI Laureate. Aracıma yeni aldığım yağ çubuğu resimdeki gibi tam oturmuyor. Problem olur mu?

Uzman Görüşü

Eğer yağ çubuğu yerine tam oturmuyorsa, bu potansiyel olarak aracınızın motoru için bir sorun olabilir. Yağ çubuğu doğru şekilde oturmadığında, motorun yağ seviyesi doğru bir şekilde ölçülemez. Bu durumda yağ seviyesi göstergesi yanıltıcı olabilir ve yağ eksikliği veya fazlalığı konusunda yanlış bilgi verebilir. Bu durumda, yağ çubuğunun tam oturduğundan emin olmak önemlidir.

Aracınıza aldığınız yağ çubuğunun orjinal olup olmadığını kontrol edin. Yağ çubuğunu tamamen çıkartın ve ardından hafifçe döndürerek tekrar yerine yerleştirin. Çubuğu yerine yerleştirirken hafif bir zorlanma veya sıkışma hissediyorsanız, bu, çubuğun doğru şekilde oturduğunu gösterir.

Motor yağı aşırı sıcaklıktan dolayı buharlaşır veya basınç nedeni ile yağ çubuğundan yağ atabilir. Bu da yağın eksilmesine neden olacaktır.

Bu nedenle, yağ çubuğunun doğru şekilde oturması önemlidir. Eğer yağ çubuğunun tam oturmadığından şüpheleniyorsanız, bir tamirciye danışarak durumu kontrol ettirmeniz gerekir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.