• 04-01-2017
  • 102204
  • 38
Bünyamin Dedeoğlu Yardım İstiyor!

Egzoz Emisyon Kontrol Ettiriniz Uyarısı

  • İzmir
  • 2011 Renault Fluence 1.5 Dizel AT

Merhaba usta,

Lütfen yardım edin. Benim aracımda dönem dönem "Egzoz Emisyonu Kontrol Ettiriniz" hatası veriyor ki bu hata Fluence'lerde artık kronik oldu yüzde 60 kişide var. Ustam ne yapabilirim bir sürü kirli bilgi var ama çözüm yok. Düşünün ustam adamın arabanın baskı balata, vites kutusu şanzıman değişmiş yine var çıldırmamak elde değil. Bilgisayara bağlattım bir kere servisteki usta hatayı debriyaj sisteminden sildi hata kalktı sonra baskı balata istiyor araç dedi. Çok büyük masraf, yaptırmadım size danışmak istedim. Bir kaç bilgi vereyim sizde bir fikir muhakkak oluşur. Enjektörler temiz baktırdım PC den program aracılığıyla sorun yok dediler. Yakıtı sürekli Shell yada OPET sabit istasyondan alıyorum kaliteli yakıt. Dpf tıkalı olabilir diyorlar. Bir kere daha olmuştu İzmir'den Ankara'ya uzun yol yaptım. Tam Ankara girişi hata kendisi kalktı sonra yine geldi. Peki baskı balata sistemi ile egzoz emisyon arasında nasıl bir bağlantı var acaba? Birde dikkat ettim yakıt azken oluyor genelde 2 diş yakıt varken lütfen lütfen lütfen yardım ediniz Teşekkürler.

Uzman Görüşü

Sayın Bünyamin Bey,

Öncelikle geçmiş olsun. Bu lambanın yanmasına onlarca etken yol açabilir. Soruna basit bir kablo, sigorta, buji hatası yol açabileceği gibi katalitik konvertörün değişmesine kadar gidebilir. Bu nedenle soruna kesin bir teşhis koymak çok zordur. Ancak lambanın yanmasına en çok sebep olan ihtimalleri değerlendirebiliriz.

Sizinde üstünde durduğunuz gibi genelde kalitesiz yakıt bu arıza ışığının yanmasına yol açar. Bu sebeple her zaman güvenilir yerlerden yakıt almak gerekir. Aracın periyodik bakımları aksatılmamalı, yağ, hava ve mazot filtresi kirli ise değiştirilmeli, araca uygun motor yağı kullanılmalıdır.

Özellikle araç yıkatılırken motorun elektronik ve kritik bölgelerine, egzoz sistemine asla tazyikli su verilmemelidir.

Ateşleme sistemi ile ilgili arızalı bir parça ışığın yanmasına sebep olabilir. Bujiler, enjektörler, ateşleme bobini kontrol edilmelidir.

Motorda, enjektörlerde, boğaz kelebeğinde oluşan kurumlanma ışığı yakabilir. Özel ilaçlarla temizletilmelidir. Kurumlanmayı önlemek için manuel vitesli araçlar her zaman devirli kullanılmalı, vites değişimleri zamanında yapılmalıdır. Özellikle kısa mesafeli yolculuklar (motor daha ısınmadan stop edilmesi gibi) kurumlanmaya sebep verir.

Dizel Partikül Filitresi (DPF) tıkalı ise motor yanan gazları dışarı atmakta zorlanır. Bu durumda EGR lambasının yanmasına yol açar.

EGR valfi arızalanmışsa değiştirilmeli, kurum yapmışsa temizletilmelidir.

Oksijen (Lambda) sensörü bozulmuş olabilir. Bu parça egzozdan atılan gazların oksijen oranını ölçer ve ECU'ya gerekli parametreleri gönderir. Bu sayede hava/yakıt karışımının dengelenmesini sağlar. Bozulması durumunda arıza lambasını yakar.

Egzoz sistemi kontrol lambası yanarken aracın kullanılması, emisyon kontrol sisteminin zarar görmesine sebep olabilir. Araçta gaz yememe, aşırı yakma, silkeleme, stop etme ve çalışmama sorunları görülebilir.

38 Yorum

Avatar
Engin
11-02-2021 | Çanakkale

Esc kontrol ettiriniz. yokuşta kalkma kontrol et .ye eksoz emisyon kontrol ettiriniz .diye uyarılar veriyor ama bir türlü sorun çözülemiyor

Avatar
Ali erdem
25-11-2020 | Bursa

Reno master aracımda gaz emisyon kontrol ettiriniz yazdı servis eşanjör hortumunu değiştirdim dedi iki ay sonra birdaha yazdı hava yapmış dedi su ekledi bir süre sonra yine aynı arızayı verdi bir ay kullandım aracı çekişte ve gidişte hiç bir sorun yok arıza lambası yanıyor havalar soğuyunca kaloriferin ısınmadığını fark ettim radyatör su eksiltmiş iki litre su koydum araç arızayı sildi radyatör suyu ile gaz emisyonun alakası nedir birde radyatör suyu nereden kaçırır hortumlarda hiç bir şey göremedim yardımcı olursanız sevinirim servislere güvenmiyorum çoğu yalan söylüyor daha önce bu arıza için 800 tl aldılar yapamadılar

Avatar
İshak Narin
06-11-2020 | Bursa Orhangazi

2013 model benzi gazlı Fluancem var egzoz emisyon ölçümünü kontrol ettiriniz yazıyor bir keresinde sildirdim şimdi tekrar yanıyor yardımcı olur musunuz?

Avatar
Osman Yıldırım
08-10-2020 | Ankara

Megane 2 1999 model 124 000de gaz emisyonu kontrol ediniz çıktı arıza lambası ile birlikte tamir anahtarı yandı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Avatar
Mehmet Ala
22-05-2020 | Diyarbakır

Benimde 2014 benzinli fluence var aracımı aldım alalı tamirden gelmez oldum lpg takılı hep ekrana Egzoz Emisyon Kontrol Ettiriniz, hava yastığını kontrol ettiriniz ve enjeksiyonları kontrol ettiriniz mesajından sonra araba tekliyor. 2 enjeksiyon çalışmaz oluyor. beyinden dedik beyinciye gidip geliyor düzeliyor beyinciyi aradım herhangi birşey yapmadığını söylüyor en son lpg kaynaklı diyor. Megane 3 olan arkadaşta da aynı şey gördüm ona da lpg kaynaklı demişler. Bana yardımcı olacak var mı acaba? Adam akılı bir tamirci de yok göstereyim.

Avatar
Galip Nuralın
02-05-2020 | Ankara

Bu arada aracım 2011 Dizel Otomatik 110 Bg privillage

Avatar
Galip Nuralın
02-05-2020 | Ankara

Arkadaşlar merhaba takriben 15 gün önce aracım fluance 1,5 dizel otomatik 110 bg enjeksyon arızası verdi servise gittim arızanın DPF (dizel partekül filtresi) sıcaklık sensörü arızası olduğu değişmesi gerektiği söylendi servisteki fiyatı ise 540.00 tl idi yaptırmadım aracımda herhangi bir performans kaybı vs yoktu Bir hafta sonra egzos emisyon kontrol ettiriniz arızasıda yandı bir gün sonra motor hasar riski arızası crusie kontrol devre dışı kaldı vs bende aracıma partekül filitre temizleme sıvısı koydum depoya ve takriben 30 dk 3. viteste 3700-3900 devirle sabit otobanda kullandım sadece enjeksiyon arızası yazısı gitti diğer arıza lambaları yanmaya devam etti bu arada obd cihazı bağlatarak DPF kurum miktarına baktırdım takriben 33 GR kurum olduğunu gördüm ve sonunda seçkin pompaya (Ankara İvedik) servis şefi ali ile görüşerek arızanın giderilmesi için DPF temizliğine bakan Kaan Bey ile Tanıştık Bugün (17/04/2020) cihaza bağladık ve DPF temizliği için maifolttan DPF arkasına kadar keserek çıkarttık Katalizör ve partekül Temizliği Yapıldı temizlik sonunda DPF kurum seviyesi 33 Gr dan 2-3 Gr düştü fakat arıza lambası yine yanıyordu ve ısı sensörünü çıkarttık yeni sensör aldım reno yedek parçaçıdan 350Tl ye bağladık fakat o sensörde arızalı çıktı sıcaklık okumadı ve yenisi tekrar istedik ve taktık sonuç arızalar silindi ve aracın perfomansı gerçekten hissedilir derecede arttı şükür hallettik belki bu arızası olan arkadaşlara faydası olur diye yazıyorum DPF temizliği 800tl sensör 350tl total 1150 tl hallettik şükürler olsun teşekkürler seçkin pompa Ali Bey Kaan Bey Şiddetle tavsiye ederim

Avatar
Bekir Erdem
02-05-2020 | Yozgat

Bende de Peugeot 308 var Şırnak askeri personelim ve opetten mazot aldıktan sonra egzoz emisyon hatası vermeye başladı ne yapacağız bilmiyorum burda anlayan usta da yok aracım gaz yemiyor

Avatar
Hüseyin demirbaş
02-05-2020 | İstanbul

2005 clio sembol eksoz emiş. Geçmedi hangi servise başvurmam gerekir arıza nedir?

Avatar
Poyraz
18-02-2020 | Istanbul

110 edc fluence var. Vites kutusu beyni değişti. Egzoz emisyon hatası alıyorum ara sıra ve buna ek olarak vites kutusu arızası. 1.vites iptal oluyor. Stop edip çalıştırınca düzeliyor. Sorun hep aynı şekilde 1.vites. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Avatar
Çağdaş Erdem
12-02-2020 | İstanbul

Aynı olay bende de oluştu. Araç gaz yemiyor gibi vites geçişlerinde sorun yok. Devamlı yanacak mı bu nasıl çözeceğiz kesin olarak?

Avatar
Adm
12-02-2020 | İstanbul

Aynı sorun 110 luk otm. Fluancemda vardı. Turbo basınç sensörü hortumu patlamış o sebeple uyarı veriyormuş. Usta Fluancelerde sıklıkla karşılaştığını söyledi. Araç çekişten düştüğü için turboda sorun var tamiri gerekiyor diyerek, hortumu değiştirip turbo tamir parasını alıyorlarmış. Bu hortum turbonun hemen üzerinde 5 cm kırmızı bi hortum 25 tl fiyatı var.

Avatar
Veysel
02-02-2020 | Erzurum

Bende 110 luk otomork var. Önceden vites kutusu arızası veriyordu stop edip bekleyince geçiyordu. Şimdi de egzoz emisyon arızası verdi ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Avatar
Fatih
14-01-2020 | İzmir

Arkadasşar herkese selamlar saygılar megan 2 ve 3 lerde fluancelerde giderilmeyen diye bilinen egzoz emisyon kontrol ettirin arızasının yüzde 90 sebebi oksijen sensörünün pis olması. Daha başka sebebler çok nadir. Eğer böyle bir sorununuz devam ediyor ise lamba yandığı vaziyet ustanıza götürün. Bilgisayara bağlamasına gerek yok sadece direkt oksijen sensörünü temizletin yada değiştirin lamba otomotik olarak kendisi sönecektir. Sorununuz ortadan kalkacaktır. Herkese saygılar.

Avatar
Mehmet
23-12-2019 | Ankara

Bende 2012 Reno Fluence otomatik var. Bende de aynı sorun var. Enjektörleri yeni temizlettim, bütün bakımlarını yaptırdım bugün gene yandı. Buna bir çözüm yok mu? Teşekkürler.

Avatar
Egzoz Emisyon
24-09-2019 | Adana

Merhaba arkadaşlar 2011 1.5 edc Fluence aracımda aniden yolda önce egzoz emisyon sonrasında vites kutusu hatası verdi. Egzozun içini boşalttık sonuç aynı. Emisyon hatasında bisey yok fakat vites kutusu yanınca araba baygın vaziyette vites atıyor. 110 luk değilde 60 lık bir araçmış gibi. Vites yükseltirken düşürürken en ufak sıkıntı yok geçişlerde yardımlarınızı öneri ve görüşlerinizi rica ediyorum.

Avatar
İsmail
09-09-2019 | Adana

Motor sarsıntısından dolayı intercoler e giriş yapan kauçuk boru bağlantısı sekman bağlantılı olduğu için yerinden çıkıyor. Turbonun vermiş olduğu havayı sensör tam algılamıyor.

Avatar
Erol
09-07-2019 | Antalya

Aynı sorun 2 gün önce 2012 model Fluence araçta başıma geldi, Manavgat'a giderken birden anahtar ışığı- egzoz emisyon ölçtürün ve motor azıra ışığı yandı, hemen durup stop ettim tekrar çalıştırdım geçmedi, aynı sorun kardeşimin takside ford courierde başına geldi, bana 3000-4000 devirde manuelde 20-25 dk git dediler yaptım hatta 45 dk gittim ama geçmedi. Ertesi gün Yeşil Sanayide Gökhan ustaya götürdüm arızayı sildi 4. enjektörde sorun olabilir dedi, şimdilik sorun yok, Gökhan ustayı tavsiye ederim.

Avatar
hüseyin ekinci
28-06-2019 | istanbul

arkadaşlar bende ayni derten muzdarıbim 2012 runult fulyas egsöz emisyon kontrol etiriniz yaziyor arabada herhangi bir değişiklik veya performans düşmesi söz kunusu değil bir sürü kirli bilgi var doğru bilinen yöntem varsa bilgilendirirseniz memnüniyet düyarız teşekürler

Avatar
Nihat Kapılay
15-05-2019 | Ankara

2013 florans arabam var ekranda eksoz emisyon uyarısı veriyor servise götürdüm servis bilgisayara bağladı ve resetledi ve tekrar yanmaya başladı ne yapmam gerekiyor acaba motor riks altında mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Avatar
Aydın
27-04-2019 | Ksyseri

Selam arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim 2013 fulance arabam da egzost emisyonu ışığı yandı motor risk altinda yaziyor rampada bazen ne yapmam gerekiyor ışık kendiliğinden sönüyor. Tüm bakımlarını yaptırdım yağ yeni filtrelerin hepsi değiştirdim sorun gitmedi yardim edin anlamayanlar lütfen....yormayin beni

Avatar
Ezel Bayraktar
03-04-2019 | Batman

Merhaba. Bende ford transit 2013 model var. Uzun yola çıktığımm zaman (100 km yi geçtiğimde) 6. viteste giderken araç gaz yemiyor ve vites küçültüyorum taki kontaği kapatıp tekrar çalıştırana dek. Dişli ünlem işareti yanıyor. Yakıtına dikkat ediyorum özellikle shell ve opetten alıyorum. Bilgisayara bağlattim bir şey çıkmadı. Yağını hava ve mazot filtresini değiştirdim gene aynı sorun devam ediyor. En son elektriğini de genel bir bakımdan geçirdim gene sorunu bulamadık. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden...

Avatar
Tazman
03-04-2019 | İstanbul

Has sağol bilgilendirme için senin arızayı gideren usta nerededir bende ekranda çıkıyor bu uyarı tüm ağır bakımlarını yaptırdım gene çıktı

Avatar
Şahin
10-03-2019 | İstanbul

Selam beyler bende de 2012 Megane Coupe var araç 1.5 dci 11 bg araçta yeni ışık yandı yaklaşık 1 haftadır egzoz emisyonu diye ama duman atma rölantide sarsılma güçte düşüş falan hiç bişey yok sadece yakıt biraz çok yakmaya başladı sebep yazılımsal olabilirmi?

Avatar
Has
28-02-2019 | Antalya

Eksoz emisyon hatası veren araçların dikkatine. 2012 fluence aracımda aynı hata oldu. Araç sabahları gayet iyi iken bir anda çekiş düşüyor gitmiyor. Araba kendini korumaya alıyor. Dolayısı ile sisteme takınca bir sürü hata ortaya çıkıyor. Gitmiş olduğum tamirci bana şanzıman da sorun olduğunu söyledi fakat sorun orada değilmiş. Sorun yazılımdan kaynaklıymış. Bir başka ustaya götürdüm ve o 5 dk yeni yazılım yükledi problem çözüldü

Avatar
Murat
07-02-2019 | İstanbul

Arkadaşlar aracınızın şarzi 14.2 değilse bu arızaları veriyor akü veya şarz arızası var boşuna şanzıman yaptırmayın bana da dua edersiniz servis bile yanlış Bilgi veriyor dikkat.

Avatar
Murat
06-06-2018 | Ankara

Ustam scenic s2 privilage 2004 benzin LPG li aracımda rolantide dalgalanma ve tekleme sorunu var egzoz emisyon hatası veriyo oksijen sensörü olabilir mi çünkü boğaz kelebeğine kadar değişti.

Avatar
Şafak
15-04-2018 | İstanbul Maltepe

Benim araç reno megan sedan 2017 model 20000 de 1,5 dci 110 bg bu 1,5 lerin hepsinde bu sıkıntı var galiba. Anadolu yakasında iyi bi usta varsa önerin.

Avatar
Onur Oktay
06-04-2018 | Ankara

Eray bey sizin aracınız nedir aynı sorun bende de var sorun tam olarak neden kaynaklıymış ?

Avatar
Ömer
01-04-2018 | İstanbul Ümraniye

Size yardımcı olacak kişi İstanbul Ümraniye oto sanayi özgür usta kişilik tertemiz yardımcı olur 05347997572

Avatar
Eray
17-02-2018 | Adapazarı

Aynı arıza benim aracımda oldu. Bir sürü tamirci gezdim partikül diyen oldu. Şanzıman beyni balata kavrama diyen oldu. Burda yorumlara bakarken Şaşmaz güneş oto Mustafa ustanın numarasını aradım. Bana oradan yardımcı olmaya çalıştı ama buradaki ustalar istemedi. Olacak gibi değil. Bari ben geleyim dedim. Gel dedi elimizden geleni yaparız dedi. Sabah 10 dan saat 16 ya kadar uğraştı arızayı buldu. İlgi hoş görü inanılmaz. Fiyat oldukça makul. On numara usta . Bizim ustalar gibi o değişecek bu değişecek demedi. Herkese tavsiye ederim. Ankara Şaşmaz Oto Sanayi Güneş Oto Mustafa usta. 0312 278 06 21

Avatar
Eray
17-02-2018 | Sakarya

Aynı sorun bende de oldu. Aracım 2011 Fluence 1.5 DCI EDC otomatik. Baskı balata dediler. İşlem yaptırmadım. Bu sorunu çözen kimse yokmu?

Avatar
Özlem
12-01-2018 | İzmir

Benim Renault Modus 2005 benzinli aracım var. Araba 95 den fazla gitmiyor 6. vites istiyor. Bağırıyor 50 de 4 vites acaba neden olabilir araba gidiyor ama bağırıyor çekmiyor araç?

Avatar
Cihan Göktürk
21-11-2017 | Ankara

Egzoz emisyon arızası için çok usta gezdim. Çözümü Mustafa ustada buldum. Şaşmaz Güneş Renault servisi 2527 sokak no:50 Düşük maliyet dürüstlük güzel iş. 0312 278 06 21

Avatar
COşkn Karcn
05-11-2017 | Mersin

Arkadaşlar egzoz tıkalı fluencelarda kirli yakıt falan hikaye egoz süzgeçi temizlenecek direk servise götürün.

Avatar
İhsan Bilsin
15-08-2017 | İstanbul

Öncelikle herkese hayırlı günler. Bende Fluence benzinli araç var. Egzoz emisyonu kontrol ettiriniz yazısı geldi ekrana. Usta bilgisayara taktı katalitik konvertör oksijen sensörü ve kam mili sensörü arıza gösteriyor dedi. Acaba arıza üçünden mi yoksa hangisi arızalı? Kimseye de güvenim kalmadı artık bana yardımcı olursanız minnettar olurum saygılar.

Avatar
Buğra
31-07-2017 | İzmir

Merhaba benim arabam Clio4 2014 LPG'li. Otobanda giderken "egsoz emisyon kontrol ettirin" uyarısı verdi. Ama yolda yangın vardı ve koku vardı. Arabamda çekiş gücünde düşüş olmadı. Gayet rahat geldi. Acaba nedendir ?

Avatar
Bünyamin Dedeoğlu
10-01-2017 | İzmir

Cevap için çok teşekkürler, motor, egr, boğaz kelebeği, depo temizliği yaptırmak için carbon clean mi yaptırmak lazım, ya da carbon clean işleminde bu parçalar temizleniyor mu? Teşekkürler.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.