• 11-11-2018
  • 5777
  • 1
Kadir Saltık Yardım İstiyor!

Aracımda Tekleme ve Gaz Yeme Problemi

  • Konya / Ereğli
  • 2000 Skoda Octavia GLX i

Selamün aleyküm ustam,

Aracım benzinde ve LPG'de tekleme yapıyor. Onu yapınca gaza basınca gaz yemiyor. Buji, buji kablosu, bobin, hararet müşürü degişti. Boğaz kelebeği temizlendi. Adaptasyon yapıldı. Ama değişen birşey yok ve rölantideyken motoru dinlediğimde sanki arada bir yakıt kesik geliyor hissi gibi oluyor. Genellikle şehir içinde yapıyor. Hava filtresi de yeni. Kafayı yemek üzereyim. Ne olur bi akıl verin.

Uzman Görüşü

Aleyküm Selam,

Bu semptomlarla arızanın sebebi şudur diye bir teşhis koyamayız. Aracın teklemesi birçok sebepten dolayı olabilir. Aracınızın arıza tespit cihazına bağlanıp arıza kodlarına bakılması lazım. Arızalı bir parça, yolunda gitmeyen bir aksaklık varsa kontrol edilmeli ve düzeltilmelidir. Ardından araç bir süre benzinle kullanılmalı ve benzin ECU'sunun normal parametrelerine dönmesi beklenmelidir. Tekleme sorunu düzeldikten sonra aracın LPG'de de düzgün çalışması için yeniden kalibrasyon yapılması gerekir. LPG ECU'su birebir benzin ECU'sunun çalışma parametrelerine göre kendini ayarladığı için benzinde yaşanacak her türlü sorun LPG'deyken de yaşanacaktır.

Size şu anda verebileceğim en iyi tavsiye aracı en az 1-2 depo benzinde kullanmanız, tekleme sorunu düzeldiyse hiç LPG'ye geçiş yapmadan iyi bir ustaya gidip LPG ayarı yaptırmanız olur.

1 Yorum

Avatar
Levent keser
07-02-2019 | Ankara

Selamun aleyküm 1999 model skoda octavia glxi aracım var benzinde ve lpg de gaz yemiyor tekliyor arıza tespit cihazına bağladık arıza görünmüyor Lpg yi komple söktürdüm benzinde halen devam ediyor teklemeye ve yığılmaya.hava akışa kadar değişti sorun çözülmedi.yardım edecek bu Bu araçdan anlayan kimse yokmu?? Sanayinin içindeyim ama çözüm yok

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.