• 29-06-2016
  • 3214
  • 1
Hakan Aksu Yardım İstiyor!

Benzinden Gaza Geçerken Araç Stop Ediyor

  • Ankara
  • 2013 Hyundai Elentra Otomatik

Aracıma 2013 yılı Mart ayında Ata Hyundai aracılığı ile Landrenzo marka Sıralı sistem tüp taktırdım. Yaklaşık 1 aydır Aracımın LPG siyle ilgli sıkıntı yaşıyorum. Araçta gaz varken arac benzinden gaza geçmiyor, gaz dayken bazen gaz bitmiş gibi sinyal veriyor ve istop ediyor. tekrar çalıştırıyorum marş basıyor ancak hemen istop ediyor. Servise birkaç LPG montajı yapan yerlere gösterdim. bilgisayara bağladılar ve herhangi bir sorun görünmüyor. Beyninde sorun olabilir dediler. Beyinin tamirini ise mümkün olmadığını değişmesi gerektiğini değişim bedelinin ise 900 TL olduğunu söylediler. Gerçekten beynin tamiri yok mu yoksa para kazanmak için mi yapıyorlar bunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Uzman Görüşü

Sayın Hakan Bey,

Aracın ECU'su su kaçması, kısa devre, vb. sebeplerle yanmışsa yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Ancak yazılımsal bir hata ise ECU tamiri yapan bazı firmalar bulunmaktadır. ECU'yu ellerindeki uygun ekipmanlarla bilgisayara bağlayıp reset atabiliyor ve yeniden kullanılabilir hale getirebiliyorlar. 0537 427 46 46 numaralı telefondan Özsoy LPG Recep Bey ile görüşerek konu ile ilgili yardım alabilirsiniz.

1 Yorum

Avatar
Kemal
18-10-2016 | Sakarya

Lpg tankı içindeki şamandra bozuk olabilir, aynı sorun benim başıma gelmişti, sonunda şamandıra değişti ve sorun kalmadı.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.