• 29-10-2015
  • 7033
  • 2
Yavuz Selim Türkoğlu Yardım İstiyor!

Opel Astra J LPG Önerisi

  • Kayseri
  • 2011 Opel Astra J 1.4 Turbo

Sevgili admin bu araca LPG öneriyormusunuz subap erimesi oluyor deniliyor.

Uzman Görüşü

Sayın Yavuz Selim Bey,

Belirttiğiniz marka ve modelde uygulama sonrası sıkıntılar yaşanmaktadır. Supap erimesi bunlardan en kronik olanıdır. Araç yapısı itibari ile LPG takılmasa dahi 100.000 km sonra supapları deformasyona uğramakta ve değiştirilmesi gerekmektedir. LPG bu süreci hızlandırmakta 40-50 bin kilometrelerde supap erimesinden kaynaklı daha ciddi sorunlar yaşanmaktadır.

Motorun LPG'ye uyum sağlaması için bu sorunu yaşayan kullanıcılar, motorun magnezyum alaşımlı olan üst kapak ve supaplarını çelik supaplarla değiştirmektedir. Bu da oldukça masraflı bir durumdur.

Fakat taktırmakta kararlı iseniz Prins ve Landirenzo iyi bir seçenek olur.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki "Görüş Bildir" formundan bizimle paylaşabilirsiniz.

Selamlar,

 

2 Yorum

Avatar
Oto Tasarruf
21-07-2016 | Ankara

Sayın Hasan Bey, Aracınıza Vialle Liquidsi sıvı LPG sistemi uygulaması yaptırabilirsiniz. Normal sistemlerde LPG aracın sıcak suyunu kullanarak regülatör de buharlaştırılır. Yakıt enjektörlere gaz halinde gönderilir. Bu da yanma odasında daha yüksek ısıya yol açar. Bu durum subapların erimesini çabuklaştırır. Liquidsi sisteminde ise yakıt buharlaştırılmadan, sıvı halde enjektörlere gönderilir. Yanma ısısı daha düşük olduğundan subap erime ihtimali daha düşük olur. 0312 394 69 70-71 numaralı telefonlardan Vialle Distribütörü Asil Otogaz'dan Habeş Usta ile görüşerek konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avatar
Hasan bjk
21-07-2016 | Van

Ustam kolay gelsin. Benim araç 2012 model opel astra 1.4 turbo otomatik vites... Aracıma sıvı lpg sistemi olur mu... bir de normal lpg ile sıvı lpg arasındakı fark nelerdir... teşekkürler...

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.