• 29-01-2017
  • 2986
  • 0
Erhanred Yardım İstiyor!

Çok Yakan Lpg

  • Ankara
  • 2000 Volkswagen 1.4 Comfortline 16V

Öncelikle hayırlı günler,

Hocam benim sorum şu; ben önceleri gaz tüketimine pek bakmazdım gazı atar giderdim. Son 2-3 aydır zamlardan dolayı bi hesaplama yapayım dedim. Bir çok denememde edindiğim bilgiye göre aracım 100 km.de 15-16 lt gaz harcamakta bulunduğum yer Ankara. Her gün yaptığım yol mesafesi 30 km. Sizce bu çok fazla değil mi? Sorunun kaynağı nerede olabilir. Atiker sıralı sistem kullanmaktayım. Neredeyse benzinle aynı miktarı yakmakta.

Uzman Görüşü

Hayırlı günler,

Aracınız fazla yakıyor. Normal şartlarda 100 km. de 11 litre LPG tüketmesi gerekir. Kaldı ki kış aylarında araç LPG'ye geç geçtiği için benzin tüketimi artar, LPG tüketimi biraz daha düşer.

Öncelikle aracınızın benzin tüketimini kontrol edin. Benzinde de çok yakıyorsa sorun LPG sisteminde değildir. Yağ yakma, su eksiltme, ayarsız subaplar, sente atlaması, ateşleme ve fren sorunları, bakımların yapılmaması aracın çok yakmasına sebep olabilir. Araç bu sorunlardan birini yaşıyorsa LPG tüketimi de fazlalaşır.

Ben aracımdan eminim, hiç bir sorunu yok diyorsanız gaz kaçağı var mı kontrol edin. LPG sıcak su bağlantılarını gözden geçirin ve ayar için yeniden servise götürün.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.