• 26-02-2017
  • 22879
  • 7
Mehmet Yardım İstiyor!

Honda Civic BRC Montajı

  • Samsun
  • 2017 Honda Civic

Sayın yetkili,

Çok faydalı bir forum hazırlamışsınız. Burada sorulan sorular ve yaşanan problemler herkesin başına gelen veya gelebilecek şeyler. Benim soruma defalarca yanıt verilmiş. Honda için LPG uyumu yüksek demişsiniz. BRC ve Honda kitli LPG sistemi taktıracağım. Fabrika çıkışlı LPG'li özellikle almadım. Kendime göre şöyle bir düşüncem oldu. Daha önce S320 de Tartarini eşimin 307 de Atiker vardı. Mercedes'te çok az problem oldu. Peugeut ise başta uğraştırdı ama onu da randımanlı hale getirdik. Kronik arıza lambası yakma olayını vs çözmüştük. Şimdi ben yetkili servislerde en azından şimdilik işin uzmanı LPG ustaları olmayabilir diye düşündüm. Yani kendi ustama hem montajda hem sonrasında sonuna kadar güveniyorum. İstediğim her zaman gidip olası problemleri çözebilme imkanım var. Bunu serviste bulamam diyorum. Bir de orjinal çıkışlarda araç içine yayılan bir ses ile ilgili şikayet olduğunu duydum. Söylenen, regülatör (yanlış anlamış olabilirim) amortisör takozuna monte edilmiş bu da araç içine sesin yayılmasına sebep oluyor denildi. Motor garantisi BRC tarafından devam ettiriliyor. Bu da olumlu geldi ve fiyatta 3.500 TL den fazla avantajım oldu. Şunu öğrenemedim daha doğrusu sormadım fabrika çıkışlarda tabii araç LPG yakıtını da yol bilgisayarında gösteriyor harcama vs.. Birebir orjinal kit ile belki yazılım ile bu da yapılabilir tam bilmiyorum. Yakıt sarfiyatını minimum düzeyde az kullanmaya dikkat eden biriyim. Bu araçla da fabrika verilerine çok yakın sarfiyat var. Hem de çok yeni motor oldugu halde. Örnek şehir dışında 1000 km sonrası 5.7lt benzin harcadı. Ama genel kullanım tabii şehir içi olacağı için LPG gerekiyor. Özet olarak ben kendi ustam yapsın istedim daha iyi montaj ve işçilik olacağına eminim. Sizce kendi yorumlarımda hatalı düşündüğüm şeyler var mı? Tekrar çok teşekkür ederim, saygılar...

Uzman Görüşü

Merhaba,

Honda'nın 2012 yılında satışa sunduğu BRC LPG'li ECO modelleri fiyat olarak LPG'siz emsallerinden 3500-4000 TL civarı pahalıdır. Fakat bu şekilde satın alındığında 6 yıl 150.000 km motor garantisi devam eder. Servis bazında sonradan yapılacak LPG dönüşümleri de ekstra bir ücret ile garanti kapsamına alınmaktadır. Eğer LPG dönüşümünü BRC yetkili servislerinde yaptırırsanız montaj ücreti yaklaşık 1000-1500 TL daha az tutar. LPG'den kaynaklı motorda oluşacak sorunlar 100.000 km/2 yıl (hangisi önce dolarsa) garanti kapsamına alınır. Bu şartlar servis bazında, ya da yeni çıkan prosedürlerle değişebilmektedir.

Regülatörün aracın sacına temas etmesi, titreşimden kaynaklı ses yapmasına sebep olabilir. Fabrika çıkışlı LPG'li Honda'larda böyle bir sesin olduğunu daha önce duymadım. Eğer varsa da bu sorun düzeltilebilir.

Eğer ustanıza güveniyorsanız ve nazınız geçiyorsa montajı oraya yaptırabilirsiniz. Bu tamamen sizin gönül rahatlığınız ile ilgilidir. Ancak fabrika çıkışlı LPG montajları da bu konuda eğitim almış ustalar ve mühendisler tarafından yapılmaktadır. Hatta 2A Mühendislik tarafından otomotiv servislerine gönderilen teknisyen ve ustalar da bu konuda destek vermektedir. Fabrika çıkışlı da olsa, BRC yetkili servisi tarafından da yapılsa LPG'de oluşacak tüm arızaları ve bakımları Türkiye genelinde BRC yetkili servislerine gösterebilirsiniz.

7 Yorum

Avatar
Erkan Özdemir
02-12-2019 | Sakarya

Aracıma lpg taktırmak istiyorum. Araç 2016 model. Bana maliyeti ne kadar olur?

Avatar
Bünyas
26-07-2019 | Ankara

Aracım 2018 honda civic elegance serviste lpg taktırsam lpg göstergesi ekranda olur mu?

Avatar
Enes
23-06-2019 | Bartın

2018 Honda civic executive araç aldım. Lpg taktırmak istiyorum serviste garantisi devam etme açısından ne kadar maliyet çıkar ve nelere dikkat etmem lazım. Fabrika çıkışında 27 parçanın değiştiği söyleniyor. Sonradan taktırsamda bu parçalar değişecek mi teşekkürler.

Avatar
Kalite
18-11-2017 | Gaziantep

2017 honda civic elegance aldım mart ayında 8200 km yol yaptım. Araç benzinli, abartıyor sanmayın km 'ye 75 kuruş yaktığını gördüm. Şu anda ne kadar mı yakıyor 55-60 krş arası. Araba güzel, bastığınız zaman gazı okuyor fakat çok aşırı performanslı değil. Spor modda kullandığınızda ilk kalkışlarınız yüksek hızla oluyor. İçeriye ses geçiriyor yani yalıtımı o kadar 4-4lük değil. Alman gibi değil. LPG taktırmadım zaten az biniyorum diye. LPG için Antep'te 2850 TL istiyor servis. Almak isteyene tavsiyem : (Yani yaptığım) Bütün ülkedeki honda bayilerini arayın, fiyat alın. Şu bayi bu kadar dedi siz ne diyorsunuz diye sorun. Size verilen fiyat sonrası da vergisini ben ödesem ne olur diye de tekrar fiyat alın. Ben aracı Bodrum'dan aldım. Antep 86,300'den gram düşmezken Bodrum'dan vergisini ben ödemek koşuluyla 82.000Tl'ye aldım. Verdiğim bilgiler umarım yardımcı olur.

Avatar
Ali
06-08-2017 | Diyarbakır

Herkese selamlar. Arkadaşlar Honda 2017 model almak istiyorum. Ama bulduğum arabada Landirenzo tüpü sonra kendileri takmışlar. Bazı yorumlar okudum. Sonradan takılan tüpler daha çok yakıt sarfiyatı yapıyormuş bu doğru mu? 2. sorum Honda 2017 tüplü mü yoksa dizel 2016 model Opel mi almalıyım yakıt ve sağlamlık konusunda.. ? Bu konuda cevaplarınıza ihtiyacım var. Tşk herkese..

Avatar
Oto Tasarruf
27-02-2017 | Ankara

Haklısınız. Söylediğim fiyat eski tarifeden aklımda kalan. 3000-3500 TL fiyat farkı ciddi bir rakam.

Avatar
Mehmet
27-02-2017 | Samsun

Cevabınız için teşekkürler. Bayi fiyatında LPG farkı net 6 bin tl idi. Bana 2500 TL BRC + 200 TL Honda kiti toplam 2700 tl fiyat verildi. Yani arada ciddi fiyat farkı da var. Artı 130 TL verirsem 2 sene tam motor garantisi veriliyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.