• 20-03-2017
  • 2135
  • 0
Gürbüz Yardım İstiyor!

Aracım 1-2 Saatlik Yolculuktan Sonra Tüpte Az da Olsa Tekliyor

  • Kayseri
  • 2016 Toyota Corolla 1.6 132 hp Advance Otomatik

Merhaba,

2016 Corolla 1.6 132 hp Advance aracım da Landirenzo marka sistem var. Araca 0 km de tüp takıldı. Sıkıntım 1-2 saatlik uzun yolculuklar da aracım tüpteyken azda olsa çalışır haldeyken tekleme yapıyor. Servisine götürdüm bilgisayara bağladılar ancak herşey iyi dediler. Ne yapmam gerekir sebebi nedir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Sorununuz o kadar genele giriyor ki konuşarak ya da yazarak anlatılacak bir durum değil. Servis, bilgisayara bağlayıp bakmış ve bir sorun görememiş. Fakat sıkıntının uzun yolculuklardan sonra ortaya çıktığını belirtmişsiniz. Yani sorunun ortaya çıkması için motorun 1-2 saat LPG'de çalışması gerekiyor. Kontrolleri bu şekilde mi yaptırdınız? Tekleme işlemi rölantide mi yoksa yüksek devirlerde mi oluyor? Enjektör, ECU ve regülatör arızaları, tesisat ve bağlantı ile ilgili sorunlar, kötü yakıt, tıkalı filtreler, yanlış nozül kullanılması, enjektör hortum boylarının eşit olmaması teklemeye sebebiyet verebilir. Ateşleme ile ilgili bir problemde olabilir. Aracınızın benzinli halinde durumu nedir? LPG sistemini bir süre iptal edip, benzinli halinde sorun var mı gözlemleyin. Sorun devam ederse çözümü bu yönde arayın.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.