• 30-04-2017
  • 3280
  • 0
Semih Yardım İstiyor!

Audi A4 Çekiş Sorunu

  • Konya
  • 2003 Audi A4 1.8t

Aracım 2003 Audi A4 1.8 t araçta bi çekiş düşüklüğü var ama 3 bin devire kadar iyi 3 bin devirden sonra çekişten düşüyo. Aracı stop edip çalıştırınca düzeliyor bi süre sonra tekrar veriyor arıza lambası yanıyo. Cihaza bağlayınca yaklaşık 10 tane hata veriyor. 8-9 tanesi ateşleme sistemi 1 tanesi turbo basınç arızası. Bobinler değişti, bujiler değişti, bobin soketleri ve tesisat komple yenilendi ama sorun devam ediyor. Konya da servislerin çoğuna gittim sorunu bulamadılar yardımcı olursan menmun olurum şimdiden teşekkürler.

Uzman Görüşü

Yaşadığınız soruna birçok sebep neden olabilir. Öncelikle Hava Kütle Ölçer (MAF) sensörünü kontrol ettirin. MAF sensörü arızalanması durumunda aracın devri düşer ve 3000 devir üstünü göremezsiniz. Ardından turbo sisteminizi komple gözden geçirtin. En basitinden turbo hava hortumlarından birisi çıkmış olabilir. N75 (turbo basınç sensörü) ve basınç sensörü valfi gibi parçalara da baktırın.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.