• 05-06-2017
  • 3022
  • 0
İkaya Yardım İstiyor!

Turboşarj Arızalı mı?

  • İstanbul
  • 2012 Hyundai Accent Blue CRDİ 1.6

Merhaba,

İki ay once Hyundai Accent Blue 1.6 dizel otomatik bir araç aldım. Expere soktum ustaya gösterdim herhangi bir sorun olmadığını söylediler. 128 beygir arabada 18 beygir güç kaybı vardı o kadar. Şu an gazdan ayağımı çektiğimde, düşük viteste, ıslık gibi bir ses geldiği için aracı servise götürdüm. Herhangi bir sorun olmadığını iletti. Ama hava filtresinin kapağını kaldırarak, turbonun yağ attığını söyledi. 9000 tl lik bir fiyat çıkarttılar. Arabadan soğudum. Dişimizden tırnağımızdan arttırarak kredi çekip 3 kardeş almıştık. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Bir kaç arkadaş sorun yok eğer sorun olsaydı, hava filtrelerine yağ atardı diyor. Araçta yağ eksiltme yok. Çekiş kaybı yok. Sadece hava filtresinin etrafında üst kapağın oturduğu yerin etrafında incecik bir yağ tabakası var. Servise güvenmelimiyim. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınızda yağ eksiltme olmadığına göre yağ kaçağı da yok demektir. Duyduğunuz ıslık sesi pervane balans ayarından ya da hava hortumu kaçaklarından kaynaklanıyor olabilir. Aracınızın durumunu özellikle sadece turbo tamiri yapan yerlere göstermeniz ve bir kaç ustanının fikrini almanız daha isabetli bir karar olur.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.