• 27-11-2015
  • 29247
  • 2
Şaban Yardım İstiyor!

Hyundai ix35 GDI LPG Uyumu

  • Malatya
  • 2015 Hyundai ix35 GDI

İX35 2015 model GDİ lpg uyumlu mu? Uyumlu ise performans nasıl olur, hangi LPG tavsiye edersiniz....

Uzman Görüşü

Sayın Şaban bey,

GDI motor teknolojisini kullanan araçlara direkt enjeksiyon veya sıvı püskürtmeli sistem montajı yapılabilmektedir. 

Prins, Zavoli, Lovato, Vialle, BRC, Atiker, Gasitaly gibi bir çok markanın araca uygun montaj kiti bulunmaktadır.

LPG takılan tüm araçların %2 oranında performans kaybı yaşaması kaçınılmazdır. Yani 100 beygir olan araç 98 beygire düşer ki bununda normal kullanım koşullarında hissedilmesi imkansızdır. Bu düşüş sadece rampalarda kendisini belli eder. Rampa çıkarken LPG'li aracınızı benzine aldığınızda aracın yükselen torkunu hissedebilirsiniz.

Eğer bütçeniz uygunsa tercihinizi Prins Direct LiquiMax-2.0 veya Vialle Liquidsi sıvı sistemlerden biri olarak yapabilirsiniz. Bu sistemler fiyat olarak 2200 Euro civarında ve oldukça pahalıdır. Fakat LPG'yi sıvı olarak püskürttüğü için araca zararı minumum derecede ve tasarruf oranı daha yüksektir.

Daha ucuz olsun isterseniz, normal sıralı sistemler gibi takılan, yüksek devirlerde benzine geçiş yapan, enjektörleri soğutma amaçlı %20 benzin %80 LPG kullanan yukarıda saydığımız markalara ait direkt enjeksiyon kit montajı yaptırabilirsiniz. Ayrıca supap yağlama sistemi taktırmanız da enjektörleri soğutma görevi üstleneceğinden fayda sağlayacaktır.

2 Yorum

Avatar
Mustafa
08-07-2019 | Adana

İx35 2014 model aracımda Landrenzo lpg sistemi mevcut. İlk çalıştırmada sıkıntı yaşıyorum. Pompayı kontrol ettirdim herhangi bir problem yok. Lpg sistemini kontrol ettirdim onda da problem olmadığını söylediler. Ama problemin ne olduğunu henüz tespit edemediler sizce ne yapmalıyım..?

Avatar
Ali
09-09-2018 | İstanbul

Bende 2012 hyundai x35 var lpg li Letrozır. 3 yıl oldu takılalı. Araç benzin niçin fazla yakar?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.