• 28-12-2018
  • 3235
  • 2
Emice Yardım İstiyor!

Motor Isınınca Çekiş Neden Düşer?

  • Kocaeli
  • 2010 Chevrolet Lacetti 1.4 SE

Motor ilk çalıştığında yani soğukken gayet normal ve çekişi iyi. Fakat 15 dk. sonra motor ısınınca , traktör gibi çalışma (yatak vuruntusu sesi) ve aşırı derecede çekiş düşüklüğü meydana geliyor.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Motorun ısınınca çekişin düşmesi bir çok sebepten kaynaklanabilir. İlk kontrol edilmesi gereken ısı ile ilgili kablo ve parçalardır. Isı genleşmeye neden olur. Bu genleşme, herhangi bir ateşleme bobinin voltaj sinyalini etkileyebilir. ECU'ya yanlış gönderilen sinyal tekleme ve ateşleme sorunlarına neden olabilir.

Bir diğer nedeni ise, motor soğukken zengin karışımda çalışır. Yani daha fazla yakıt ve daha az havaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle ECU hava girişlerini kapatır. Motor ısındığında ise yakıtı verimli kullanmak için boğaz kelebeğini açar. Boğaz kelebeğinde veya sensörlerde bir sorun varsa motor çekiş problemleri ile karşılaşırsınız.

Yatak vuruntu sesleri aşırı aşınmalardan kaynaklı boşluklardan meydana gelir. Araca çok ince yağ konulmuşsa, motor yağsız kalmışsa sürtünme ve aşınmalar artar. Dolayısı ile motor traktör gibi gürültülü çalışmaya başlar.

2 Yorum

Avatar
Hakan
29-07-2022 | Konya

Araçtaki problemi düzelttiniz mi? Bende de aynı problem var ve ustalar hala çözüm bulamadı.

Avatar
Lacettici
01-10-2021 | Ankara

Egr valfi kablosunun ecudan gelen ve birleşen kısmında oksijen, map ve ısı sensörüne dağılan birleşim yeri var. Burayı revize ederseniz sorununuz ortadan kalkar.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.