• 27-01-2016
  • 31528
  • 20
Oktay Yardım İstiyor!

Marşa Basınca Geç Çalışma Sorunu

  • Sakarya
  • 2007 Opel Astra H Enjoy

Selamün aleyküm Opel Astra 2007 H Enjoy otomobilim var. Motor soğukken marş 3 seferde zorla alıyor. Dizel otomatik araç hangi ustaya gittiysem sadece bujileri söküp sağlam mı diye bakıyorlar. Sağlam başkada birşey diyemiyorlar. Marş gayet güzel basıyor ama zar zor alıyor 3 seferde zorla alıyor. İlk çalışırken sarsıntılı çalışıyor. Acaba sorun nedir ustam ve de ısıtma göstergesi geç sönünce yapıyor. Çalıştırmadan ısıtma işaretinin sönmesini bekliyorum 7 saniye falan sürüyor. Bunu 3-4 kez tekrarlayıp öyle marşa basıyorum ama yok çok geç alıyor marş ilginize şimdiden teşekkür ederim ustam.

Uzman Görüşü

Aleyküm selam Oktay bey,

Marş basmama durumunda akla gelen ilk müdahale akü ve bujilerdir. Marşa bastığınızda marş motoru yavaş dönüyorsa akü zayıflamış, kutup başları oksitlenmiş ya da bağlantılarında gevşeklik vardır. Böyle bir durumda akü ve şase bağlantılarını kontrol ettirmekte fayda vardır. Oksitlenme varsa akü kutup başlarını zımpara ile temizleyiniz. Çalıştıktan sonra araçta tekleme ya da sarsıntı varsa filtreler, enjektörler ve boğaz kelebeği kontrol edilmelidir.

Yine araç çalıştıktan sonra çekişte düşüklük, fazla yakma, titreme ve sarsıntı varsa EGR valfi kirlenmiş olabilir. Bu durumda aracın geç çalışmasına sebebiyet vermektedir. Aracın arıza tespit cihazına bağlanarak herhangi bir arıza kodu olup olmadığına bakılması gerekir. EGR valfi kirlenmişse temizletilmelidir.

Soğuk havalarda aracı daha kolay çalıştırmak için kontağı açın ve 6-7 saniye bekledikten sonra kapatın. Tekrar açarak enjeksiyon ışığı söndükten sonra marşa basın. Bu sayede aracınız daha rahat çalışacaktır.

20 Yorum

Avatar
Ersin t
03-10-2023 | Erzurum

Kızdırma bujilerini yeni değiştim, akü sıfır sabah kontak yarım 7 saniyeden fazla bekliyorum ilk marşta alıyor ama geç alıyor havalar sıfırın altına düşünce ne yapmam lazım soğuktan nasıl korumam lazım şuan bile geç ve gürültülü çalışıyorsa o zaman ne yapmam lazım OPEL ASTRA 1.3 CDTI ENJOY 111 YIL

Avatar
Yaşar
20-09-2023 | Antalya

Aracım Opel Astra G 2004 model benzin LPG 1.4 uzun müddet bekleyince geç ve sarsıntılı çalışıyor, sonrası sıkıntı yok gayet tek marş ve rahat çalışıyor yardımcı olmanız için teşekkürler, saygılar diliyorum.

Avatar
Halil
28-11-2022 | Şanlıurfa

Benim arabam 1.6 Opel Astra benzin LPG arabam sabah yani 2-3 saat gidince çalışmıyor iterek çalıştırıyoruz neden olabilir şimdiden teşekkür.

Avatar
Hüsnü Altın
11-02-2021 | Istanbul

S.a benim aracim 2012 model opel astar h kasa 1.6 benzin lpg li araci lpg de kullanirken sabahlari gec calismaya basladi daha sonra sabah motor soguk iken gaza basip vitesi 2 den 3 alirken arac kaz kesme yapiyor bosa aldigimda da istop ediyor araci benzinde kullaniyorum sabahlari calismasi duzeldi ama hafif bir rampada sabah sogukken 3 ve 4 viteste aracimda çekiş düşüklüğü yasiyorum ve o esnada vitesi bosa aldiginda istop edecek gibi oluyor duzeliyor yardimci olursaniz sevinirim

Avatar
Orhan
27-05-2020 | Şanlııurfa

Merhabalar benim aracım 2005 opel astra 1.4 olup, aracım marşı geç alıyor sadece sabahları değil her zaman aynı hatayı veriyor. Sorun ne olabilir?

Avatar
Ulaş
23-08-2018 | Antalya

Cevrole rezzo 2005 aracim var aracim ilk sürüste benzin kokusu geliyordu.sanayi de cevrole servisine göturdum.aracin diyafram borusu ve yag filtresi yag degiti.sanayiden ciktim ilk 20dk.arac park edip tekrar çalistirdim marş basmiyor.ustaya geri göturdum.oto gazciya götur rölev iptal et böyle deneyelim benzin deposunda mi sorun dedi.bu sekilde kullan dedi.simdi aracim mars guzel basiyodu bu işlemlerden sonra gec basiyor.bide lpg deki röleyi söktukten sonra arabayi çalistirinca patlama sesi geldi usta birsey olmaz dedi bu durum nedir acaba.bayram tatili boyunca böyle binilirmi araca guvenlimi? Teşekkürler.

Avatar
Serdar
11-07-2018 | Ankara

S.a 2009 Astra 1.3dizel aracım vardır bazen arabayı çalıştırıyorum ve sonra istop ediyor. Gaza tam basıp tekrar marşa bastığımda araba çalışıyor ve üç beş ustaya gittim çözüm bulamadılar daha önce başına gelen varsa çözümü nedir teşekkürler

Avatar
Ramazanb
21-06-2018 | Ankara

Aynısı benim arabada da var sabahlari 2 3 kere marşa basıyorum öyle alıyor.

Avatar
Hasan
29-04-2018 | İstanbul

Merhabalar benim bi sıkıntım var yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba 2006 model 1.3 dizel manuel vites opel astra h hb aracım var bazı günlerde kontağı çeviriyorum ısıtma bujisi ışığı sönüyor marşa basıyorum ama hiç bişey yok ışıklar yanıyor ama marş almıyor kontağı çekip çıkarıp tekrar yaptığımda alıyor başına gelen var mıdır yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Avatar
Muhammet
06-04-2018 | İstanbul

Kardeş sorununu çözebildin mi iki yıl olmuş ama görürsen yorumu bana da yardımcı ol aynısı benim başımda var

Avatar
Hüseyin
10-03-2018 | Mersin

Opel: sorunu çözdünüz mü? Aynı sorun bende de var. Araç soğukken beş marşda falan zor alıyor. Isınınca bir sorun yok. Aracım opel astra h 2005 model twinport easytronik benzin lpgli komple motor yaptırdım baskı triger üst kapak subablar değişti araç zor çalışır oldu.

Avatar
Hacı
15-01-2018 | Kayseri

Selam abi benim opel corsa 1.3 dizel var marşa basılı tuttummu öyle çalışıyor beş altı seferde alıyor. Ustaya götürdüm star motoru olabilir diyor. Biraz daha yüksek amperli star motoru takalım dedi daha gitmedim neden olabilir?

Avatar
Emre
16-11-2017 | Erzurum

Arkadaşlar merhabalar, 2004 opel vectra 1.6 c kasa arabam var ve aracın problemi ilk marşta alıyor fakat marş yapmayı uzatıyor sanayide usta götürdüğümde ilk başta tüpcüye gönderdi ve oraya gittiğimde usta bana lpg nin bir hortumunu gösterdi ve akşam bu hortumu çıkar sabah kalkıp araca marş yap yine geç alıyorsa benzin barını ve kompresör barını ölçtür dedi ve yaptım yine marş alması uzadı ve yine gittim krank sensörü dediler onu da değiştik ve yine aynı... Yokmu bu sorundan anlayan bir müslüman ya... Volkswagen'den iner Opel'e binersen böyle olur.

Avatar
Oto Tasarruf
11-09-2017 | Ankara

Ayhan Bey, Krank Devir Sensörü'nü kontrol ettirin.

Avatar
Ayhan
11-09-2017 | Muş

Arabam Opel Astra sabahları beş sefer kontak basıyorum zor çalışıyor. Bunu bilen var mı yardımcı olun bize.

Avatar
Kadir
17-08-2017 | İstanabul

Arkadaşlar bende opel astra 2006 altı var aracım soğuk iken ilk marşta almıyor sonra rahat çalışıyor stop edip tekrar çalıştırıyorum ilk marşta alıyor ısıtma dediler değiştirdim bir kaç gün rahat çalıştı sonra soğuk iken ilk marşta yine almıyor aracım dizel bilgisi olan yazabilir mi?

Avatar
Onur
06-08-2017 | Malatya

Ateşleme bobinine de bakın sorun oldu mu Gm taktırın geçer.

Avatar
Neco41
07-02-2017 | Kocaeli

Benzin basınç regülatörü deponun içinde geri dönüşüme bağlı benzin basıncını ayarlamadığı için geç çalışma yapabilir.

Avatar
İbrahim
27-11-2016 | Kırıkkale

Aracım 2005 Opel astra enjoy marşa uzun süre basmam gerekiyor arabayı çalıştırabilmem için ve akü lambası geç sönüyo bugün de arabanın altından yağ akıttığını gördüm birbiriyle bağlantılı olabilir mi yağ lambası yanmıyo ama cevap yazarsanız çok sevinirim ACİLLL

Avatar
Opel
19-08-2016 | Ankara

2004 Astra h twınport eaystronık aracım cok geç çalışıyor 10sn marsa basıyorum aracın sıbopları degıştı kapagı yapıldı arac yıne aynı gıttıgım ustalar bujı bobın krank devır sensoru ısı sensoru ve benzın pompası orjınal parcaları ıle degıstırdıler fakat yıne aynı hıc bır degısıklık yok lpg den kaynaklı olabılır dedıler onuda tamamen ıptal ettık yıne aynı baska ne yapabılırım arac neden boyle bırşey yapar anlamıs degılım bana yardımcı olursanız cok sevınırım tsk

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.