• 14-02-2016
  • 3263
  • 2
Tansu Bayram Yardım İstiyor!

Enjektör Uyumsuzluğu Olabilir mi?

  • Yalova
  • 2009 Ford Focus

Merhaba.. Ustam aracımda Landi marka lpg var.. iki ay kadar önce araç lpg deyken titreme yapıyor diye tamirciye gittim, tamirci landi marka lpg enjektörlerinden bir tanesinin arızalı olduğunu söyledi, enjektörler takım halinde olup tek tek değişmediği ve orjinalinin fiyatıda 500 tl civarında olduğu için akl marka bir enjektör takımı taktı. ilk gün sorun yoktu.. ikinci gün seyir halindeyken araç muhtemelen lpg ye yeni geçmişti ki ekranda motor arızası yazdı, araç stop etmedi rolantide çalışmaya devam etti ancak sanki gaz pedalı devreden çıkmıştı, gaza sonuna kadar basmama rağmen araç sadece rolantide çalışmaya devam ediyordu, aracı stop edip tekrar çalıştırdım, sorun geçti yola devam ettim, iki gün kadar sonra yine aynı arıza oldu, yine aracı kendim stop edip çalıştırdım ve sorun geçti hemen lpg ciye gittim acaba enjektörlermi uyumsuz diye aracı bilgisayara soktu lpg ye dair bir sorun göremedi, bir süre aracı sadece benzinde kullan bakalım aynı arızayı verecekmi dedi, sonra ben lpg yi kapatıp aracı benzinde kullanmaya başladım ve aynı arıza benzinde de oldu, bu sefer aracı başka tamirciye götürdüm araç iletişim hatası kodu vermiş sorun büyük ihtimalle arabanın beyniyle alakalı dedi, çıkma başka bir beyin taktı ve bir süre sonra aynı arıza yine oldu.. Enjektörler değişmeden önce böyle bir arıza yoktu acaba bu yeni enjektörler uyumsuz olduğu için aracın kendi beyninde bir soruna sebep olabilirmi öte yandan lpg yi kapatıp araç sadece benzinde giderkende aynı arızayı veriyor oluşu nasıl açıklanabilir.

Uzman Görüşü

Sayın Tansu Bayram,

LPG sisteminin en önemli parçası enjektörleridir diyebiliriz. Aracın beygir gücü silindir sayısına bölünür ve buna göre enjektör seçimi yapılır. Sisteme uyumsuz enjektör seçimi motor arıza lambasının yanmasına, titreme, stop etme, vb. sorunlara sebep olabilir.

Yaşadığınız durum gaz pedalı pozisyon sensörü arızası olabilir. Pozisyon sensörü arızasında gaza ne kadar basarsanız basın araç tepkime vermez.  Sanki gaz pedalı yokmuş gibi davranır. Arızanın sürekli değil de ara sıra yapması temassızlıktan kaynaklanabilir. Kontrol ettirmenizi öneririm. Konu ile ilgili eklediğim resimi inceleyebilirsiniz.

2 Yorum

Avatar
Mustafa Çolak
11-11-2021 | Konya

Ustam bir sorum da benim olacak. AKL sistem aracım var. Enjektörü geçenlerde Vikars 2 ohm enjektör ile değiştirdim. Birkaç gün sorun yoktu daha sonra arıza lambası yaktı. Sonra ustaya götürdüm arıza lambasını sistemden kapattı. Kapattığı anda aracın rölantisi dalgalanmaya başladı. Sonra LPG ustasına gittim ayar yaptı. Bir kaç gündür sorun yoktu ama bugün maalesef yine aynı hata. Sizce sorun nedir ustam?

Avatar
Tansu bayram
16-02-2016 | Yalova

İlginiz için çok teşekkürler.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.