• 31-07-2023
  • 392
  • 0
Bahtiyar Yardım İstiyor!

Cruise Control Kapatınca Devir Yükseliyor

  • Konya
  • 2014 Alfa Romeo Giulietta

Arabada hız sabitleyici açıp kapattıktan sonra araba 140km/h geçmede sorun yaşadı ve tekrar hız sabitleyici çalışmadı. Sonra mola verip tekrar yola çıkınca bu sefer hiçbirşey yok gibi 140kmh geçiyor ve atik durumda devam ettim. Tekrar hız sabitleyiciyi devreye sokup tekrar kapattığımda gene aynı sorun oldu araba bağırıyor ama gitmiyor. 140-160'a zor geliyor ve geçmiyor. Hız sabitleyici tekrar açtığımda çalışmıyor ekranda hız sabitleyici ışığı yanmıyor. Özetle hız sabitleyici açıp kapattıktan sonra araba yığılıyor. Durup kontak kapatıp hemen tekrar yola çıkınca hiçbir sorun yok. Hız sabitleyici devreye sokup kapattıktan sonra araba yığılıyor 5'te bağırıyor 6'ya atınca aynı hız gram gitmiyor. Araba otomatik 1.4 170lik.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle belirtmekte fayda var hız sabitleyiciler aracın marka ve modeline göre belirli bir hızda devreye girer. Çoğu aracın hız sabitleyicisi 30-40 ila 150-160 km/h arasında çalışır.

Hız sabitleyiciyi kapattığınızda motor devri aniden yükseliyorsa; ECU veya şanzıman beyni aracın mevcut hızını algılamıyor, vites küçültüyor veya şanzıman kaçırıyor demektir. Motor devirinin aniden fırlaması ancak bu şekilde mümkündür.

Hız sabitleyici sistemini hiç kullanmadığınızda herşey normalse, devir yükselmiyor ve şanzıman vites geçişlerinde bir anormallik yoksa sorununuz ECU veya programlama ile ilgili olabilir. Arızanın tespit edilmesi için aracınızı bir tamirciye götürmeniz ve arıza kodlarına bakılması gerekir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.