• 29-12-2016
  • 6087
  • 2
Ahmet Yardım İstiyor!

Motor Suyuna Gaz Karışması

  • Muğla
  • 1993 Tofaş Şahin 1.6

Selam,

Aracımı gazda çalıştırmak istiyorum fakat gaz suya mı karışıyor anlamadım hemen kaputun ordaki aracın suyundan fokurdama sesi geliyor ve fokurdaya fokurdaya suyu dışına attırıyor. Araç içinde de gaz kokusu çok oluyor. Gaz regulatörün beynin değişmesi mi lazım bilgilendirirseniz sevinirim.

Uzman Görüşü

Aleykümselam,

Termostat ve fan müşürü değerleri orantılı çalışıyorsa suyun bu şekilde fokurdayacak kadar kaynamaması lazım. Hararet göstergeniz eğer sürekli yükseliyorsa termostat arızalı, fan açmıyor ya da daha ciddi sorunlarınız var demektir.

LPG regülatörünün diyaframının yırtılması durumunda gaz aracın soğutma suyuna karışır. Bu nedenle kalorifer sisteminden araç içerisine gaz kokusu gelebilir ve yedek su deposunun taşmasına sebep olabilir. Emin olmak için radyatör kapağını açarak gaz kokusu ve hava kabarcıkları olup olmadığına bakınız. Gaz kokusu alıyorsanız regülatörün (eğer varsa) tamir takımı ile onarılması ya da değiştirilmesi gerekmektedir.

2 Yorum

Avatar
Ali
20-07-2018 | Konya

Diyafram yırtılınca gaz suya karışır ibaresi yanlış. Kesinlikle böyle bir durum olmaz. Bunun olması için regülatörün gaz haznesi ile su haznesi arasındaki kısımda bir delinme olması lazım. Diyafram suyun içinde çalışmaz, regülatörün gaz haznesi ile su haznesi birbirinden tamamen ayrıdır.

Avatar
Alparslan
20-02-2017 | İstanbul

Merhaba 92 model Şahin düz motor. Ben bu motoru komple söküp Tempra motor taktırmak istiyorum fiyat ne çıkar?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.