• 31-12-2016
  • 4931
  • 0
Osman Küçük Yardım İstiyor!

Atiker Atikfast LPG Benzin Tüketimi

  • Antalya
  • 2010 Volkswagen Golf VI

Merhaba,

Bende 2010 model 1.4 tsi 122 hp DSG Golf VI var. Atiker'in Atikfast diye bir modeli varmış. Fiyat olarak 2190 TL yazmışsınız. Ben bunu biraz araştırdım ama galiba benzinle beraber çalışıyormuş. Yani normal sıralı sistemler gibi ilk çalıştırmada benzin sonra sürekli LPG değil de zorlanınca veya devir düşünce/yükselince benzine geçiyormuş. Bir arkadaş bir forum sitesinde 3 depo LPG'de 1 depo benzin bitirdiğini yazmış. Atiker'in bu modeli için bu gerçek mi? Ben daha önce çok LPG'li araç kullandım. Belki 5000 km'de bi 50 TL benzin alıyordum. Yani unutuyordum ne zaman aldığımı. Bunda durum nasıl? Bir de ne kadar tasarruf sağlar? Benzinde ortalama 8 lt/100 km tüketimim var şu anda teşekkürler.

Uzman Görüşü

Merhaba,

"Atikfast" Atiker'in TSI, TFSI VE GDI motor teknolojisine sahip araçlar için çıkardığı yeni bir üründür. Bu tip motorlara uygulanan piyasada ki tüm sistemlerin çalışma mantığı hemen hemen aynıdır. Araç rölanti durumunda iken ya da yüksek devirlere çıktığında sistem otomatik olarak benzin tüketimine geçmektedir. Eğer aracı sürekli şehiriçinde kullanıyorsanız ortalama %20-25 oranında tasarruf sağlarsınız. Sürekli uzun yolda ve sabit devirde kullanırsanız bu oran %30-35 civarına çıkabilir. Pahalı olmalarına rağmen daha fazla tasarruf sağlamak isterseniz Prins, Vialle, Marjet gibi sıvı LPG sistemlerini tercih edebilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.