• 24-01-2017
  • 10162
  • 6
Fatih Yardım İstiyor!

Gaza Basmadan Aracın Çalışmaması

  • Bursa
  • 2006 Volkswagen Jetta 1.6 Düz Motor

S.a ustam,

2006 1.6 düz motor Jetta var. Araçta Brc marka tüp var. Ustam aracımı akşamdan tüpte stop edince sabah aracı çalıştırırken tam marşa basıyorum ama araç çalışmıyor. Bunu 4-5 defa yapıyorum nafile çalışmıyor. Çalıştırmak için bu durumda mutlaka gaza basmak zorunda kalıyorum. Böyle de çoğu kez çalışıyor, çok nadir olarak gaza basarak tekrar çalıştırmak zorunda kalıyorum ama mutlaka gaza basarak çalışıyor. Aracı benzinde bırakınca akşamdan araçta sıkıntı olmuyor çalışıyor.

Diyeceğim şu Bursa'da tüpçüleri gezdim. Üç tane tüpçü regülatör değişmesi lazım dedi. Bir tanesi de regülatörün de birşey yok dedi senin benzin pompası arızalı dedi. İki tane tamirciye gittim. Biri benzin pompası diğeri de araçta sıkıntı yok tüpten yana sıkıntı dedi. Ben şimdi ara da kaldım. Tüpçüler regülatör değişimine 400-650 arası fiyat verdiler. Birtanesi de 250 liraya Atiker takayım markaya para verme dedi. Sabahları ve gün içerisinde aracı benzinde stop etmeyi unutunca insanın canı sıkılıyor. Araç çalışmıyor tekrar gaza basarak çalıştırmak zorunda kalıyorum. Konu ile bilgi verirsen çok sevinirim. İnanın severek kullandığım aracımdan soğudum. Bursa da konu ile ilgilenecek sağlam bi usta önerirseniz sevinirim. Ve bu masraf bize ne kadara mal olur!? Teşekkürler.

Uzman Görüşü

Aleykümselam,

Aracın ilk çalışması benzinde olduğu için LPG regülatörü ile ilgili bir sorun olamaz. Regülatör arızalı ise LPG'ye geçtikten sonra tekleme, stop etme, çekişte düşüklük, vb. sorunlar da yaşamanız gerekir. Fakat bu tarz sorunlarınızın olduğunu belirtmemişsiniz. Aracı benzine alarak stop ettiğinizde çalışmasında herhangi bir sorun yaşamadığınızı, tek marşta (gaza basmadan) çalıştığını yazmışsınız. Bu durum benzin pompasının arızalı olması ihtimalini de ortadan kaldırıyor.

Aracı LPG'de stop ettikten bir süre sonra, marşa bastığınızda araç çalışmakta nazlanıyorsa ve gaz pedalından takviye istiyorsa; LPG sisteminizin gaz kesicisini kontrol ettirin. Aracı stop ettikten sonra gaz valfinin gaz akışını kesmesi ve aracı benzinde çalışacak moda getirmesi gerekir. Kesici arızalı ve bir miktar gazı yanma odasına gönderiyor olabilir. Bu durum yanma odasında hem benzin, hem LPG bulunan aracın çalışmasını zorlaştırır.

Gaz kesici 40-50 TL, değişimi ile birlikte 80-100 TL bir masrafınız olur.

Ek bilgi olarak; Kötü yakıt, yanlış buji kullanımı, bujilerin bitmiş olması, tıkalı filtreler, enjektör tıkanıklığı ve boğaz kelebeği kurumlanması da aracın çalışmasını zorlaştırır.

6 Yorum

Avatar
Mehmet
01-02-2022 | Mersin

S.A hocam Opel corsa 1.4 99 model aracım var. Araç benzinde marşa bastığımda çalışmıyor fakat gaza basılı tutup marş yaptığımda çalışıyor. Ustaya götürdüm araçta bir sıkıntı görünmüyor dedi sebebi ne olabilir?

Avatar
Turan
11-11-2019 | Bitlis

Ustam benim golf 1.6 otomatik BRC tüp takılı aracımı çalıştırdığım zaman marş almıyor. Gaza basmadan çalışmıyor. Benzin pompasını sıfır aldım aynı sıkıntı var hala. Başka bir usta tüpü iptal etti. 10 gün gibi bir süre aynı sıkıntı devam etti. Sebebi ne olabilir?

Avatar
Nedim
27-07-2019 | Batman

Anladığım kadarıyla burada bahsedilen problem marşa basarken sanki benzin geri kaçıyormuş gibi olup çalışmaması. Bu problemde genellikle benzin pompası gitmek üzeredir. Benzin pompasını dinleyin eğer ses geliyorsa pompanızı değiştirin. Nadirde olsa benzin filtresinden kaynaklanır bu problem. Eğer yıllardır değiştirmediyseniz önce benzin filtresini değiştirin.

Avatar
Oto Tasarruf
27-11-2017 | Ankara

Sayın Asaf Bey, öncelikle akünün şarjını ölçtürün. Alternatör arızalı ve akü şarj etmiyor olabilir. Ardından yakıt pompası ve basınç testi yaptırın. Yakıt sistemi veya ateşleme elemanları ile ilgili bir sıkıntı var gibi görünüyor.

Avatar
Asaf Birin
27-11-2017 | Gaziantep

Merhabalar bende de benzer bir problem var. Aracım 2007 1.2 benzin Opel Corsa. Aracı çalıştırınca marş alıyor fakat akü lambası 3 kere yanıyor ve araba sönüyor. Eğer arabayı çalıştırır çalıştırmaz gaza basarsam o zaman sönmüyor fakat ayağımı gazdan çektiğim an titriyor ve sönüyor. 3 ustaya götürdüm. Birincisi bujilerini temizledi ve yakıt yollarını temizlemek için benzine bir kimyasal kattı. Araba düzelir gibi oldu 1000 km yol yaptım. Sorun yoktu. Fakat yine başladı. Rölantideyken arabada titreme olduğunu hissediyorum. 2. ustaya giderken hep gaza basılı kalıp götürdüm. Yoldayken sorun kalktı ortadan fakat yine baktırdım. Bilgisayara bağladı problemi yok dedi. Araba çalışıyorken yine aldım ve ertesi gün sabah yine kaldım yolda. 3. ustaya götürdüm sarj dinamosu ve akü için voltmetre bağladı acaba dinamo kömürleri bitmiş olabilir mi diye. Ordan da bir problemi çıkmadı. Oksijen sensörünü temizledi. Bugün sabah yine yolda kaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun.

Avatar
Fevzi Sert
25-01-2017 | Manisa /Akhisar

Araç benzinde çalışırken sorun yok tüpe geçtiğinde istop ediyor. Fakat belli bir zaman sonra yani araç ısındıktan sonra normale dönüyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.