• 30-03-2017
  • 3115
  • 0
Erkan Ünlü Yardım İstiyor!

LPG Gösterge Işıklarının Kaybolması

  • Kocaeli
  • 2004 Toyota Corolla

Aracımda BRC LPG sistemi var. Sık sık LPG'de giderken LPG gösteren yeşil ışıklar kayboluyor. Üstte benzini gösteren kırmızı ışık sadece turuncu renginde yanıyor. Aracı benzine almak istediğinde bu olmuyor. Araç LPG ile çalışıyor ama benzine alamıyorum. Belli bir süre sonra yine oluyor düzeliyor. Bu neden olur? Kutup başı oksitlenmişti usta ondan olur dedi. Sıcak su döktü biraz düzeldi ama ara sıra gene oluyor çözümü nedir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Ustanızın müdahalesinden sonra sorun düzeldiyse bu yönde hareket ediniz. Oksitlenen akü başlarını kola ile siliniz. Ya da sıcak su döktükten sonra karbonat atınız ve bölgeyi sıcak su ile durulayınız. Bu şekilde oksitlenmeyi giderebilirsiniz. Ardından kutup başlarına gres yağı ve WD-40 sıkınız.

Sorununuz devam ederse:

Tanktan anahtara gelen kablo ve soketlerin kontrol edilmesi gerekir. Şamandıranın takılı kalması, sensörün uyumsuz ya da arızalı olması anahtar üzerindeki seviye ledlerini etkiler. Deponuzu fulledikten sonra şamandıra üzerindeki sensörün durumunu kontrol ediniz. Sensör full gösteriyorsa ve 50-100 km. gittikten sonra ibre düşüyorsa sensörde ve şamandırada sorun yok demektir. Geriye anahtar arızası kalıyor ki değiştirilmesi gerekir.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.