• 04-05-2017
  • 4051
  • 0
Fatih Özdemir Yardım İstiyor!

Astra LPG'de Supap Erimesi Olur mu?

  • İstanbul
  • 2015 Opel Astra HB 1.6 Edition

Opel Astra HB 1.6 Edition 2015 model araç almayı düşünüyorum. Fakat kafamda bazı soru işaretleri var. Öncelikle ilerleyen zamanlarda kesinlikle LPG'ye geçeceğimi düşündüğümden bu araçta lpg uyumu nasıldır? Subap erimesi vs. gibi sorunlarla karşılaşırmıyım? Eğer karşılaşırsam bu kaç km sonra olur?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Alacağınız araç 115 hp gücünde, çok nokta enjeksiyonlu atmosferik bir motora sahiptir. LPG'ye uyumludur ve düzgün bir montaj sonrası sorun çıkarmaz.

Supap erimesi riski Euro5 ve üstü emisyon değerlerine sahip tüm araçlarda vardır. Ancak LPG üreticileri de bu riski ortadan kaldırmak için sistem yazılımı ile (yüksek devirlerde benzine atma, belli aralıklarla benzinde çalışma gibi) bir takım önlemler almaktadır. Ayrıca aracın motorunu bu risklere karşı 300-500 TL ekstra bir ücretle sigorta altına alıyorlar. Supap yağlama sistemleride ek bir seçenektir.

Supap sorununun ortaya çıkma süresi müşterinin aracı kullanımına bağlıdır. 20 bin kilometrede supap sorunu yaşayanıda gördüm 100 bin kilometre hiç sorun yaşamayanıda tanıdım. Aracı sürekli yüksek devirlerde kullanmak, motora ne olduğu bilinmeyen katkı maddelerini koydurmak bu süreyi çabuklaştırır. Fakat ideal devir aralıklarında ve ara sıra aracı benzinde kullanmak, düzenli bakımları yaptırmak, supap yağlama sistemleri ile ekstra önlem almak bu süreyi mümkün olduğunca uzatır.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.