• 05-05-2017
  • 3285
  • 1
Cemil Yardım İstiyor!

TSI Motor LPG Dönüşümü

  • Bolu
  • 2016 Skoda Rapid Spaceback DSG 1.2 TSI

Aracım için hangi marka model LPG kiti veya kitleri taktırmam yerinde olur? Kaç bin km'de kar sağlayabilirim? Saygılarımla.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınızda LPG'den daha tasarruflu ve zararsız bir sistem var ki onun adına "TSI" (Turbo Supercharger Injection) deniyor. 1.2 TSI (90 Hp) DSG Rapid, şehir içi 100 kilometrede 5.8 Lt, şehir dışı 4.1 Lt, ortalamada ise 4.7 Lt yakıt tüketim değerlerine sahip.

Daha fazla tasarruf diyorsanız:

Direkt enjeksiyon TSI motorlar için Prins'in VSI-2.0 DI sistemini öneririz. 2012-2015 model Rapid'in CBZA/CBZB motor kodlu araçları için üretilmiş özel kitleri bulunmaktadır. Aracınıza uygun kiti olduğunu da düşünüyorum.

Yine aynı şekilde BRC'nin CJCZ motor kodlu Rapid'ler için üretilmiş BOSCH MED 17.5.25 benzin ECU'ları ile uyumlu SDI sistemi bulunuyor.

Bu iki marka ile görüşmenizi öneririm.

 

1 Yorum

Avatar
Cemil
03-06-2018 | Bolu

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Önerdiğiniz LPG kitlerini araca taktırdığım zaman 100 km'de şehiriçi ve şehirlerarası kaç lt benzin ve LPG yakarım. Atiker LPG kitleri 1.2 TSI motor için uygun mudur. Ya da fiyat olarak düşük LPG Kit markalarından hangisini tavsiye edersiniz?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.