• 15-09-2017
  • 3682
  • 1
Ahmet Yardım İstiyor!

LPG'den Benzine Geçme Sorunu

  • Ankara
  • 2001 Renault Megane 1

Arabam sıralı sistem Atiker marka LPG takılıdır. Arabada seyir halindeyken dıt sesi geliyor benzine geçiyor. 1 dakika gittikten sonra dıt sesi gelip gaza geçiyor. Sürekli bunu tekrarlıyor neyle alakalı olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Bu duruma çeşitli arızalar yol açabilir. En basitinden depodaki veya filtrelerde ki bir pislik bile gaz akışını tıkayabilir. İlk olarak aracınızın su seviyesini ve hava hortumlarını kontrol ediniz. Herşey normalse servise gidip sistemi bilgisayara bağlatınız ve aracın ayarlarını kontrol ettiriniz. Sistem motor devrini okuyamadığı için otomatik olarak benzine geçiyor olabilir. Isı sensörü, gaz kesici, MAP sensörü, regülatör, enjektör arızaları da duruma yol açabilir. Detaylı incelenmesi gerekmektedir.

1 Yorum

Avatar
Mustafa Bayrı
28-07-2020 | Manisa

Megane2 2004 model 1 Triger kayış 2 yıl (26000 km de) koptu takan ustaya gittim. Şans bazen oluyor dedi. Suboblar. Rulmanlar. Krank mili, Su pompası. Yağ dişlisi. Tüm kayışlar değişti. Tamirciden çıkarken çalışır vaziyette benzinde istop etti. Tekrar çalıştırdım. 10 km sonra 2.viteste araba çekmedi. Boşa atıp tekrar bir iki vites fazla gaz pedalı basarak sorun geçti. 10 gündür ara sıra bu sorunu yaşıyorum. Bir LPG servisine bir tamirciye gidiyorum Sorunu çözemediler. Bir fikri olan yardımcı olabilirmi. Şimdiden teşekkür ederim

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.