• 28-10-2017
  • 3119
  • 0
Yılmaz Yaşar Yardım İstiyor!

Motorun Yağ Yakması

  • Rize
  • 2008 Opel Zafira 1,6 Enjoy

Aracım 1,6 xer benzin-LPG'li 127 binde. Gaz yememe ve çekiş düşüklüğü vardı. Subap dediler değiştirdik araç yağ eksiltmeye başladı. 2000 km de 1 litre yağ eksiltti. 5-30 yağ koymuşlar acaba yağdanmı yoksa subap değişiminde herhangi bi yanlışlıkmı yapılmış. Kısa zamanda cevaplarsanız çok memnun olurum...

Teşekkürler

Uzman Görüşü

Merhaba,

Motorun 2000 km. de 1 litre yağ eksiltmesi anormal bir durumdur. Aracınızın ideal yağı sentetik 5-30 ve usta yağı doğru koymuş bunda bir sorun yok. Supaplar değişirken kapak taşlandımı, contalar ve supap gaydları da değiştirildi mi? Aracınızın motorunda, altında gözle görülür bir yağ kaçağı var mı? Eğer motorda yağ kaçağı görünüyorsa contalardan ve keçelerden kaynaklanır. Görünmüyorsa supap lastiklerinden, piston ve segmanlardan kaçırıyordur ve içerde yanıyordur. Supap lastikleri çok sertleşmiş veya yıpranmışsa yağın yanma odasına sızmasına sebep olur.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.