• 18-11-2023
  • 205
  • 0
Emre Yardım İstiyor!

Rölantide Hararet Sorunu

  • Sivas
  • 1996 Renault 1.4 Broadway

Araç Renault 9 1.4 Broadway. Araç rölantide çalışırken 5 dakika sonra hararet yapıyor ve yedek su deposundan su kaynatıyor. Normal giderken hiçbir sorun yok. Ayrıca aracı çalıştırdığım zaman yedek su deposundan kalp atışı şeklinde suyu geri veriyor. Araçta antifiriz var, termostat, radyatör ve fan yeni takıldı.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Karbüratörlü araçların hararet yapması genellikle termostat, devirdaim pompası, tıkalı radyatör, su eksikliği, fan müşürü ve fan arızası gibi bileşenlerdeki sorunlardan kaynaklanır. Antifiriz, termostat, fan ve radyatörü değiştirdiğinizi belirtmişsiniz.

Antifiriz eklendikten sonra radyatörün havası mutlaka alınmalıdır. Aracı çalıştırır çalıştırmaz su garip şekilde fokurduyorsa sistemde aşırı hava var demektir.

Termostat, suyun sıcaklığını kontrol eden bir valftir. Taktığınız termostat 86°C veya 88°C'lik olmalıdır. Eğer termostat düzgün çalışmazsa veya açmazsa, soğutma sıvısı motor içinde düzgün bir şekilde dolaşmaz ve hararet sorunlarına yol açabilir.

Devirdaim pompası soğutma sıvısını motor içinde dolaştırarak ısıyı uzaklaştırır. Eğer devirdaim pompası düzgün çalışmıyorsa hararet sorunları meydana gelebilir.

Radyatör fanı, radyatöre hava akışı sağlar ve soğutur. Fan düzgün çalışmıyorsa veya devreye girmiyorsa, motor rölantideyken aşırı ısınabilir.

Su veya antifriz seviyeleri düşükse, soğutma sistemi düzgün çalışmayabilir ve hararet sorunlarına neden olabilir.

Radyatördeki tıkanıklıklar soğutma sıvısının düzgün akmasını engelleyebilir ve hararet sorunlarına neden olabilir.

Genleşme kabı kapağı düzgün kapanıyor mu, hatalı bağlantılar var mı bunlara da bakmak gerekir.

Aracınızda hararet sorunlarına neden olacak bileşenler bunlardır. Bu bileşenlerin her biri düzgün çalışıyor mu kontrol edilmelidir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.