• 26-10-2015
  • 3525
  • 0
Zafer Özçelik Yardım İstiyor!

Opel Astra H LPG Önerisi

  • Ankara
  • 2004 Opel Astra H Cosmo 1.6 16 valve

Sayın ustam,

2004 Opel Astra H aracıma lpg taktırmak istiyorum ancak bazı bilgiler almak istiyorum. Subaplarda erime yaparmı, bobin arızası, arıza lambası gibi sorunlar yaşarmıyım? Bu araca uygun hangi kiti taktırabilirim? Ankara'da önerebileceğiniz bir usta veya sizin fimanın bağlantısı olduğu yer varmı? Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Zafer Özçelik

Tel: 0533 712 24 70

zfer18@hotmail.com - ANKARA

Uzman Görüşü

Sayın Zafer bey,

LPG'de en fazla sorun yaşanan Z16XEP motor kodlu araçlardan birine sahipsiniz. Magnezyum alaşım supaplar "Euro V" standarlarında araçlarda kullanılmaya başlanmıştır. Sizin aracınız "Euro IV" olduğu için supap erimesi söz konusu değildir.  Daha doğrusu riski en az olanlardandır. Çünkü normal şartlarda sürekli yüksek devirlerde, yüksek ısıya maruz kalmış çelik supaplar dahi aşınma, erime yapabilir. Sadece dayanıklılığı ve ömrü daha uzundur. İçim rahat etsin diyorsanız montaj esnasında, ucuz olan (100-150 TL civarı) manuel yağlama sistemlerinden taktırabilirsiniz. (Ek bilgi olarak A16XER motor kodlarında subap erimesi mevcuttur.)

Fakat ateşleme bobini arızası ve motor arıza lambası yakması aracınızda en sık yaşanan problemlerdendir. İlk etapta montaj sorunsuz gibi görünse de bir süre sonra bu arızaları yaşama riskiniz yüksektir.

Aynı araca LPG taktırıp memnun müşteri kitlesi olduğu gibi, problem yaşayanların sayısı da oldukça fazladır. Gözlemlerime dayanarak BRC taktıran müşterilerin daha memnun kaldığını söyleyebilirim. Ankara Şaşmaz'da Erdeniz Otogaz - Deniz Usta ile 0544 378 59 61 numaralı telefondan konu ile ilgili görüşebilirsiniz. Şu anda 1900 TL'ye BRC montajı yapmaktadırlar.

Selamlar...

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.