• 06-10-2019
  • 3966
  • 0
Selam Yardım İstiyor!

Nissan Micra LPG Sistemi Tavsiyesi

  • Kırıkkale
  • 2016 Nissan Micra 1.2 Match CVT 80 Hp

Selamlar üstadım,

2016 model Nissan Micra 1.2 Match CVT şanzıman arabam için LPG sistemi taktırmak istiyorum. Kaliteli ve en uyumlu LPG kiti hangisidir. Bana tavsiyeleriniz nedir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınız 80hp, 3 silindir, sıralı sistem, çok nokta enjeksiyonlu Euro V motora sahiptir. LPG montajına uygundur.

Tek sıkıntı;

Opel Insignia, Nissan Qashqai, Chevrolet Cruze gibi bazı araçların supabları hafif alaşımlı olduğu için oldukça hassastır. LPG'nin yanma ısısı benzinden yüksek olduğu için subaplar zamanla deforme olmaktadır. Bunun süresi ise sürücünün araca ne kadar yüklendiğine bağlı olarak değişir. Subapların zarar görmesini önlemek amacıyla LPG sistemleri de farklı stratejiler geliştirmiştir. Örneğin BRC'nin LPG ECU'larında VSR (benzin püskürtme özelliği) mevcuttur. Yani araç LPG ile kullanılırken belli aralıklarda benzin püskürtmesi yapılmaktadır. Bu sayede subapların soğutulması sağlanarak zarar görmesi engellenir.

Aracınıza tüm sistemler uyum sağlar. Prins Silverline, BRC, Landirenzo, Atiker... Bütçenize uygun olan kitlerden birini tercih edebilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.