• 11-04-2018
  • 34756
  • 9
Cafer Yardım İstiyor!

Yağ Çubuğundan Yağ Atma Sorunu

  • İstanbul
  • 2013 Citroën C-Elysée

S a ustam,

Aracımı yeni aldım 74 binde dizel motor %92 çıktı. Geçen gün motor çalışırken yağ çubuğunu çektim ordan damla damla yağ attı sebebi ne olabilir teşekkür ederim.

Uzman Görüşü

Aleykümselam,

Çalışan ve ısınmış aracın yağ çubuğunu çektiğinizde buradan belli oranda buhar çıkması veya yağ sıçraması normaldir. Sonuçta krank mili dönüyor, motor ısınıyor ve içeride basınç fazlalaşıyor. Motora aşırı yağ koyulmuşsa yağ atması fazlalaşabilir. Karter havalandırma kanalları ve borularının tıkalı olması da yağ atmasına sebep olur. Yanlış yağ kullanmak da (özellikle ince yağ) yağın yanarak yağ çubuğundan duman olarak çıkmasına sebep olabilir. Özellikle soğuk havalarda verdiğimiz nefes bile buharlaşırken sıcak bir hava akımının buhar olarak dışarıya çıkmasından normal birşey yoktur.

Bunlar işin olumlu bakış yönleri. Fakat her zaman durum böyle olmayabilir. Motordaki kompresör kaçaklarından dolayı yağ çubuğundan aşırı yağ atabilir. Segman, gömlek, piston sorunları motorun hava yapmasına sebep olabilir. Bu durumlar aracın düzenli çalışmasını da etkiler ve sarsıntılı çalışma, tekleme, aşırı gürültü gibi etkenlerle kendini belli eder.

9 Yorum

Avatar
Gnc
29-04-2022 | Kütahya

Albea araç aldım motor yaklaşık yarım saat yol yaptıktan sonra yağ çubuğunu çekince yağ attığını gördüm duman çok belli olmayacak derecede bu normal mi?

Avatar
Nazif
07-12-2021 | Bursa

Bende de Megane 2 1.6 16v LPG'li araç var yağ çubuğunu çekince yağ atıyor bu normal mi araç 155 binde şimdiden teşekkür ederim

Avatar
Fetih1453
13-09-2020 | Tekirdağ

Benimde 2015 Citroen c elyesee aracım var yağ çubuğunu çıkardığında yağ sıçratıyordu. Tanıdık bir motor ustasına götürdüm baktırdım bu araçların genelinde bu şekilde olduğunu söyledi. Aracın motorunun da çok iyi seviyede olduğunu söyledi.

Avatar
Mahmut Doğan
18-07-2020 | İstanbul

Citroen c elyese 2014 dizel araç aldım bugün fark ettim yağ çubuğunu çektiğimde gözle görülür yağ atıyor bunun sebebi nedir? Bu araçlarda bu normal mi araçta herhangi bir siyah veya beyaz duman atma yok ama yağ çubuğunu çektiğimde yağ atıyor cevaplarsanız sevinirim.

Avatar
Kürşat
18-07-2020 | Bursa

2001 Marie araç çalışırken yağ çubuğundan yağ atıyor. Buhar falan gelmiyor. Egzozdan duman falan yok. Aracı almayı düşünüyoruz aklıma takıldı motorda bi sıkıntı varmıdır diye yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Avatar
Burak
14-07-2019 | Paris

Selam, aracım 2013 model bmw 740 dizel. Arabamda motor yapıldı, yağ pompası, piston, üst kapak taşlandı, conta, zincirler ve karter değişti, supap ve iticiler değişti, sadece piston segmanları kaldı değişmedik. Yine de yağ çubuğunu araç çalışır vaziyette çektiğimde araçta çok hafif bir buhar ve aşırı dercede yağ atma var. Araba 3000 tur üzerinde zorladığımda güç kaybı yaşıyor. Egzozdan gözle görünür bir duman yok belkide fap lı olmasından dolayı ben görmüyorumdur. Konu hakkında tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim, saygılar.

Avatar
Yardım Lütfen
17-06-2019 | Sakarya

Merhabalar. Birşey sormak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Aracımı yeni aldım 2 hafta oldu 2.el 2008 model Citroen c3 Yağ çubuğundan araba çalışırken çok yağ sıçratıyor ve duman çıkıyor aynı zamanda yağ çubuğundaki yağın rengi değişikmiş ve egzoztan siyah duman çıkıyor altından da siyah bir yağ akıyor arkadaşım motorun bitik olduğunu söyledi kadın olduğum için bir ustaya göstermeden size sorayım dedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Avatar
Oto Tasarruf
14-03-2019 | Ankara

Bereket araç tamamen yağsız kalmadan farketmişsiniz. Ustanız doğru söylemiş. Yağını tamamlayın ve çubuğu yerine tam oturtarak kullanmaya devam edin. Tedbir amaçlı arada bir kontrol edin.

Avatar
Hasan
14-03-2019 | Malatya

Selamün aleyküm arkadaşlar benim aracım Brodway. 3-4 aydır biniyorum bugün çamurlu bir yolda yokuş çıkarken zorlanmıştı. Motora baktığımda yağ çubuğundan yağ atmış motor komple yağ olmuştu. Ustaya sordum yağ çubuğunu iyi kapatmamışsın ondan dedi. Yağını tamamla çubuğa dikkat et bişey olmaz dedi sizce bir sıkıntı olurmu?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.