• 26-06-2023
  • 400
  • 0
Barış Yardım İstiyor!

Kontağı Kapatınca Araba Çalışmaya Devam Ediyor

  • Kocaeli
  • 1986 Mercedes 190D

Aracın kontağını kapatmama rağmen araç stop etmiyor. Elektrikçime gösterdim ve sorunun kaynağının elektrik olmadığını söyledi. Sorunun hava borularından kaynaklı olduğunu ve pompacıya göstermeliymişim. Sizlerin desteği ile bunu kendim halledebilir miyim. Bayram dolayı bir çok yerde usta yok.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Eski model Mercedes dizel araçlar: 1975'ten 1976'ya kadar 115 kasa 300D, 1977'den 1993'e kadar tüm 123, 126, 201 ve 124 kasalarda, motorun kapatılması elektrikle değil vakumla kontrol edilir. Motorla çalıştırılan bir pompa sisteme vakum sağlar ve vakumla çalıştırılan bir kapatma valfi, enjeksiyon pompasının içindeki yakıtı kapatır. Kontağı kapattığınızda motor çalışmaya devam ediyorsa vakum hatlarında tıkanma veya sızıntı olabilir veya vakum pompası veya kapatma valfi arızalıdır. Bu arızanın bir numaralı nedeni, yakıt enjeksiyon pompası kapatma valfindeki vakum kaybıdır. Vakum kaybının bir numaralı nedeni ise hatların herhangi bir yerindeki sızıntıdır.

Kaputu açtığınızda 1985 sonrası araçlarda enjektör pompasının üzerinde, 1985 öncesi araçlarda supap kapağının sol tarafında STOP yazılı kırmızı renkli küçük bir kol bulunur. Bu kola basarak motoru manuel olarak durdurabilirsiniz. Baş parmağınızı bu kolun üzerine koyun ve motor durana kadar motora doğru sertçe itin. (Konu resmine ilgili görseli ekledim)

Ek olarak; bu tip sorunlar Mercedes benzinli motorlarda yaşanmaz. Benzinli araçlar, aracın aküsünden sağlanan 12 voltluk elektrik akımıyla çalışır. 1975 yılında üretilen ilk 300D'den 1990'ların ortalarına kadar üretilen tüm Mercedes dizel motorlarında, motoru kapatmak için elektrik değil vakum (emme) kullanılır!

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.