• 25-01-2018
  • 2431
  • 0
İhsan Saçu Yardım İstiyor!

Araç Gaza Otomatik Geçmiyor

  • Kayseri
  • 2007 Hyundai Era

Merhaba ustacım. Benim sorunum aracı çalıştırıyorum. Belli bir müddet benzinde çalışıyor. Gaza geçeceği zaman otomatik geçmiyor. Çok hafif gaz verirsem yada hareket edersem tık diye geçiyor. Bazı çevremdekilerinde aracı böyle sizce sakıncalı bir durum var mıdır. Ustam bu şekilde ayarlamış benim aracı cevabınız için teşekkür ederim.

Uzman Görüşü

Merhaba İhsan Bey,

Eğer düğme LPG konumunda ise, sıralı LPG sistemlerinde gaza geçmek için herhangi bir müdahale yapılmasına gerek yoktur. Motor öngörülen sıcaklığa eriştiğinde LPG'ye geçiş otomatik olarak sağlanır. Bazı durumlarda gaz pedalına basıp bırakmak, sistemin LPG'ye geçiş sürecini hızlandırır. Araç hareket edince de zaten gaz pedalına basılmış olunacağı için yine LPG'ye geçiş sağlanır. Eğer aracı çalıştırıp, uzun süreliğine terk etmiyorsanız sakıncalı bir durum yoktur. Bu durumda, siz aracınızın başına dönene kadar LPG'ye geçiş sağlanmadığı için rölantide benzin yakmaya devam edecektir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.