• 20-02-2018
  • 4536
  • 1
Oğuzhan Yardım İstiyor!

Otomatik Şanzıman EPC Işığı Sorunu

  • İstanbul
  • 2004 Volswagen Polo 1.4 Polo 1.4 Trendline AT

Aracım 2005 modeli 1.4 otomatik Polo araç 105 binde. Yolda giderken önce araç birden epc ışığını yaktı ve devirden düştü stop edip yeniden çalıştırınca hem ışık söndü hemde araç normale döndü bir daha da yapmadı. Fakat daha sonra ışıklar da durduğumda araç "D" de ilken sanki boşta gibi geri kaymaya başladı. Gaza basınca tak tak diye bir vuruntu oldu ve vitese geçip ilerlemeye başladı. Ana ekran da zaten "D" de görünüyordu araç. Daha sonra bir defa da durağan bir yerde denedim "N" den "D" ye aldığımda yine gaza basana kadar geçmedi gaza basınca vuruntulu geçti. Sanırım şanzıman yağı da hiç değişmedi şimdiye kadar. Öncelikle bu sorunu neden yapar ve bu sorunun giderilmesinin maaliyeti ne olur tahminen. Teşekkürler.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracın devirden düşmesi, vites "D" konumunda iken geri kaçması, yakıt ve ateşleme sisteminde problem olduğunu gösterir. Aracınıza kötü yakıt almış olabilirsiniz. Yakıt filtresi tıkalı, yakıt pompası arızalı veya boğaz kelebeği kirlenmiş olabilir. Bilgisayar ortamında kontrol edilmesi gerekir.

1 Yorum

Avatar
Yusuf
02-02-2020 | Gaziantep

Aracım 2004 Polo otomatik. Araç ilk çalıştığı zamanlar epc ışığı bazen akü işareti ile yanmaya başlıyor bazen de tek başına EPC ışığı yanıyor. Araç belli bir süre sonra istop ediyor. Vites takılı olduğu halde yerinden kımıldamıyor. Araç kendini kitliyor. Araç biraz bekletip çalıştığında epc uyarısı kayboluyor. 1 hafta olmuyor. Bazen yolun ortasında yanıyor istop ediyor neden olabilir? Ustalar bulamadı.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.