• 19-12-2015
  • 3120
  • 1
bülent07 Yardım İstiyor!

Clio 1.2 LPG Tavsiyesi

  • Ankara
  • 2004 Renault Clio 1.2

İyi günler 2004 model, 1.2 Clio aracım var. LPG taktırmam sorun olur mu? Hangi markayı önerirsiniz?

Uzman Görüşü

Sayın Bülent bey,

Aracınız çok noktalı enjeksiyon sistemine sahiptir. Dolayısı ile sıralı sistem LPG kit montajı yapılabilir. 1.2 motor olmasına rağmen aracın özellikle şehir içi yakıt tüketimi çok fazladır. Sorun getirmesinin aksine masrafları düşürmenize ve kara geçmenize sebep olur.

Bazı araçlara LPG montajına karar verildiğinde sorun yaşamamak için seçici davranmak gerekir. Bu genellikle yapısı itibari ile çok güçlü, turbo, Euro V ve Euro VI standartlarında üretilen üst model vb. araçlar için önemlidir. Bunun dışında marka seçiminde yaygın servis ağı, yedek parça fiyatları, bulunabilirliği, garantisi olup olmadığına dikkat edilmelidir. Montajı yapacak usta da %50 önem arz eder. Aracınızın motor yapısı ve modeli itibari ile bilinen tüm markaları gönül rahatlığı ile taktırabilirsiniz.

Renault markası Landirenzo markası ile anlaşmalıdır. Bu marka ile temasa geçebilir, distribütöründen detaylı bilgileri alabilirsiniz. Atiker, Tartarini, BRC, Lovato markalarını da alternatif olarak düşünebilirsiniz.

1 Yorum

Avatar
Alppp
13-04-2016 | Gaziantep

Renault rta 2001 model aracım var lpg taktırmayı düşünüyorum uzman bi açıklama yaparmısınız

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.