• 22-07-2018
  • 1822
  • 0
Ali Yardım İstiyor!

P0455 Hata Kodu Nedir?

  • Adana
  • 2006 Volkswagen Passat

Passat 2006 otomatik 2.0 benzin tfsi motor. Aracım diagnostic testte p0455 hatası veriyor. Bunun araca ne gibi etkisi olur çünkü aracımda vites geçişlerinin eskisi kadar stabil olmadığını farkediyorum, geçişleri hissettiriyor. Alakası var mıdır? Bu hata kodunun çözümü nedir? Teşekkürler

Uzman Görüşü

Merhaba,

P0455 hata kodu genellikle OBD-II donanımlı araçlar için geçerlidir ve büyük bir sızıntının habercisidir. Aracınızın (EVAP) Yakıt Buharı Tutma Sistemi'nde arıza olduğunu işaret eder. Arıza normal sürüş koşullarında kendini çok belli etmeyebilir. Sıcaklık değişimleri nedeniyle yakıt depolarında buharlaşma meydana gelir. Yakıt buharı tutma sistemi, yakıt deposu veya borularında buharlaşan gazları emerek daha sonra araç çalıştırıldığında tekrar kullanılmak üzere bir kapta biriktirir. Belli zamanlarda valf açılarak motora gönderilir.

Araç genellikle bu arızayı yakıt deposundaki buharın dışarı sızması sonucunda verir. Aracınızın benzin depo kapağının yuvaya tam oturup oturmadığını kontrol ediniz. Kapağın contasında hasar varmı inceleyin. Öncesinde tam oturmamış ve arıza lambasını yakmış olabilir. Bu nedenle kapağı kontrol ettikten sonra arıza lambasını sildiriniz ve tekrar yanıp yanmayacağını gözlemleyiniz. Depo kapağı sıkı ve güvenilir görünmüyorsa orijinali ile değiştirin. EVAP sistemindeki hortumlarda delik, yırtık, koku var mı kontrol ettiriniz. Ayrıca selenoid valfi ve EVAP kabını kontrol ettiriniz. Selenoid valf genellikle motor bölmesinin yolcu tarafında ve emme manifoldunun hemen yanındadır.

Bir diğer sebep ise aracın deposunda çok fazla buharlaşma ve birikme meydana geliyor olabilir. Bu durumda EVAP sistemi doğru çalışmıyor ve görevini yapamıyordur. Kontrol ettiriniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.